عنوان پایان‌نامه

تاثیر سیاست های پولی بر بازار مسکن رویکرد SVAR



    دانشجو در تاریخ ۰۲ مرداد ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر سیاست های پولی بر بازار مسکن رویکرد SVAR" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم اقتصادی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده اقتصاد شماره ثبت: 1332;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 48997
    تاریخ دفاع
    ۰۲ مرداد ۱۳۹۰
    دانشجو
    مهسا اکبری
    استاد راهنما
    منصور خلیلی عراقی

    بازار مسکن به عنوان یک بخش عمده ی اقتصادی، نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد و با توجه به روابط پسین و پیشین آن به شدت از نوسان های آن تأثیرپذیر و بر آن تأثیرگذار است. با توجه به ساختار اقتصاد کشور و نیز با توجه به ویژگی مسکن به عنوان یک کالای سرمایه ای، بازار مسکن از نوسان ها و تحرک های مازاد نقدینگی در جامعه تأثیر می پذیرد و بازار مسکن یکی از کانال های مهم اثر گذاری سیاست پولی بر اقتصاد کشور است. با توجه به اهمیت بازار مسکن در این تحقیق، ابتدا به بررسی پیشرو یا پسرو بودن سرمایه گذاری بخش مسکن نسبت به تولید ناخالص داخلی می پردازیم. برای این منظور، ابتدا این دو متغیر را توسط فیلتر هودریک-پرسکات به جزء چرخه ای و روند تجزیه می کنیم و با استفاده از ضریب همبستگی متقابل ملاحظه می شود که سرمایه گذاری مسکن نسبت به ادوار تجاری پیشرو است. که این نتیجه مطابق حقایق آشکار شده که توسط زارنووتیز عنوان شده است می باشد. سپس به همین روش ضریب همبستگی متقابل بین متغیر حجم پول و سرمایه گذاری مسکن و همچنین بین متغیر حجم پول و قیمت مسکن را بررسی می کنیم. نتایج حاکی از پیشرو بودن حجم پول در هر دو مورد است. در مرحله ی بعد، علیت گرنجری را بین نرخ رشد متغیرهای عنوان شده بررسی می کنیم. علیت دوطرفه بین سرمایه گذاری مسکن و تولید ناخالص داخلی پذیرفته می شود. همچنین علیت یک طرفه از حجم پول به سرمایه گذاری مسکن و نیز علیت یک طرفه از حجم پول به قیمت مسکن برقرار می باشد. در مرحله ی بعد این تحقیق، اثر تغییرات سیاست پولی بر بازار مسکن ایران را با استفاده از یک مدل 4 متغیره SVAR مورد بررسی قرار می دهیم. از 4 متغیر تعداد ساختمان های شروع شده، حجم پول، قیمت مسکن و تولید ناخالص داخلی با اعمال محدودیت های کوتاه مدت استفاده می کنیم، که متغیرها به روش میانگین متحرک فصلی زدایی شده اند. داده ها به صورت فصلی و برای دوره1372 فصل اول تا 1387 فصل دوم از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گرفته شده اند. نتایج حاصل از توابع واکنش آنی نشان می دهد که قیمت مسکن و همچنین تعداد ساختمان های شروع شده پاسخ مثبت به شوک انبساطی سیاست پولی می دهد.
    Abstract
    In the first part of this thesis, the relationship between housing cycles and business cycles has been studied. Using Hodrick-Prescott Filter to decompose the variables, including housing starts and real GDP, into trend and cyclical component and then, using cross correlation coefficient between cyclical components of variables shows that, housing starts are a leading indicator of business cycles. Applying this approach also shows that money supply is a leading indicator of both housing starts and house prices. To investigate the impact of monetary policy on housing sector, I have used a structural VAR framework. The prior information for the identification of SVAR model is derived from standard economic theory. The findings of impulse response functions indicate that house prices and housing starts increase in response to a positive monetary shock. Key words: Hodrick-Prescott Filter, Leading Indicator, SVAR, Housing Market, Monetary Policy