عنوان پایان‌نامه

فرضیه کوزنتس زیست محیطی در قالب مدل مارکوف رژیم سوئیچینگ در ایران



    دانشجو در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "فرضیه کوزنتس زیست محیطی در قالب مدل مارکوف رژیم سوئیچینگ در ایران" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده اقتصاد شماره ثبت: 1322;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 48811
    تاریخ دفاع
    ۱۴ تیر ۱۳۹۰
    دانشجو
    سجاد کلهر

    استفاده بی¬رویه از منابع طبیعی و محیط زیست در چند دهه گذشته سبب شده است تا جامعه بشری و اکوسیستم با مشکل تخریب محیط زیست روبرو شود و آینده بشری به خطر افتد. همین موضوع محافل علمی، سازمان¬های ملی و بین¬المللی را به فکر یافتن راه حلی برای حل این مشکل انداخته است. یک فرضیه که در این زمینه مطرح شده است، فرضیه کوزنتس زیست محیطی است که طبق آن، رشد اقتصادی اگر چه در ابتدای امر سبب آلودگی زیست محیطی می¬شود، اما بعد از یک حد آستانه¬ای، رشد اقتصادی خود عاملی خواهد بود برای بهبود کیفیت محیط زیست. در این رساله، با در نظر گرفتن انتشار گاز دی اکسید کربن به عنوان شاخصی برای کیفیت محیط زیست، قصد داریم به بررسی فرضیه کوزنتس زیست محیطی در ایران بپردازیم. در این رساله، با استفاده از روش اقتصاد سنجی مارکوف سوئیچینگ، به این نتیجه می¬رسیم که فرضیه کوزنتس زیست محیطی برای ایران صادق نیست و بلکه یک رابطه صعودی بین آنها برقرار است. علاوه بر این، به غیر از عامل رشد اقتصادی، عوامل دیگر نیز بر میزان انتشار گاز دی اکسید کربن اثر دارند. در این تحقیق، متغیر انرژی را نیز به عنوان متغیر کنترل وارد مدل کردیم و دریافتیم که یک رابطه مستقیم و صعودی بین انتشار گاز دی اکسید کربن و مصرف انرژی برقرار است.
    Abstract
    Irregular use of natural resources and ecosystem has caused communities the problem of environmental destruction. This problem persuaded academic communities to find a solution to it. One hypothesis which has been raised in this realm is the hypothesis of Environmental Kuznets Curve, according which economic growth although causes environmental contamination at first. It would improve later by itself the quality of ecosystem after a threshold. This study, with respect to carbon dioxide release as a proxy for the environmental quality, investigates the hypothesis in Iran. With the aid of Markov Switching model, the study concludes that the hypothesis is rejected and there is a positive relationship between economic growth and carbon dioxide release. Energy consumption is also considered as a control variable.