عنوان پایاننامه
تاثیر منابع مختلف ۳-n و ۶-n بر عملکرد، ترکیب اسید چرب ماهیچه و تردی گوشت بزغالههای نر نژاد مهابادی»
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی- علوم دامی - فیزیولوژی دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4595;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 50805
- تاریخ دفاع
- ۰۶ دی ۱۳۹۰
- دانشجو
- میرحسین نجفی
- استاد راهنما
- سعید زین الدینی
- چکیده
- هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر اسیدهای چرب بلند زنجیر روغن سویا و روغن ماهی بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و کیفیت گوشت بز مهابادی بود. تعداد 24 رأس بزغاله نر نژاد مهابادی با میانگین وزن اولیه 2/1 ±43/19 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملا تصادفی به سه گروه هشت رأسی تقسیم و با یکی از سه جیره شاهد، روغن سویا یا روغن ماهی به مدت 12 هفته تغذیه شدند. در انتهای آزمایش بزغاله¬ها کشتار شده و خصوصیات لاشه و گوشت آن¬ها اندازه¬گیری شد. در حالیکه تغذیه روغن سویا سبب کاهش چربی کلیه گردید (p<0/05)، منابع مختلف چربی تأثیر معنی داری بر روی عملکرد رشد و صفات لاشه نداشتند. همچنین pH گوشت، رنگ گوشت، افت حاصل از پخت، تردی و صفات حسی نیز تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (p>0/05). تغذیه روغن سویا سبب کاهش اسید پالمیتیک و اسید استئاریک (p<0/05) و افزایش لینولئیک اسید، لینولنیک اسید و نسبت P/S چربی داخل ماهیچه¬ای گردید (p<0/001). درصورتیکه تغذیه روغن ماهی سبب افزایش ایکوزاپنتانویک اسید و دی¬کوزاهگزانویک اسید و کاهش آراشیدونیک اسید و نسبت n-6/n-3 چربی داخل ماهیچه¬ای شد (p<0/001). علاوه بر این تغذیه منابع مختلف چربی تأثیر معنی داری بر فراسنجه¬های خونی نداشتند. در این مطالعه تغذیه 2% روغن سویا یا روغن ماهی بدون اثرات منفی بر عملکرد پرواری و کیفیت گوشت، ترکیب اسید چرب داخل ماهیچه¬ای را بهبود داد.
- Abstract
- polyunsaturated fatty acids of soybean oil and fish oil on animal performance, carcass characteristics and meat quality of kids. Twenty-four male kids were offered one of three diets formulated to have similar fatty acid content and containing: prilled palm oil (high in C16:0), soybean oil or fish oil for 12 weeks. At the end of experiment, kids were slaughtered and carcass characteristics and meat quality were measured. Different dietary fat sources had no effect on animal performance and slaughter traits, except for soybean oil that decreased kidney and pelvic fat (P<0.05). Also, meat pH, meat colour, cooking loose, shear force and sensorial attributes did not affected by treatments (P>0.05). Soybean oil decreased proportions of C16:0 and C18:0 (P<0.05) and increased C18:3, C18:2 and P/S ratio (P<0.001). However, fish oil increased the proportion of C20:5 n-3 and C22:6 n-3 and decreased C20:4 n-6 and n-6/n-3 ratio in intramuscular fat (P<0.001).