عنوان پایان‌نامه

تحلیل هزینه فایده صنعت روغن هسته انگور در کشور ایران



    دانشجو در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تحلیل هزینه فایده صنعت روغن هسته انگور در کشور ایران" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم اقتصادی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده اقتصاد شماره ثبت: 1297;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 47541
    تاریخ دفاع
    ۱۵ اسفند ۱۳۸۹
    استاد راهنما
    حمید ابریشمی

    در این تحقیق برآنیم تا با بررسی و تحلیل هزینه فایده روغن هسته انگور به عنوان یکی از پسماندهای روغنی، منابع جایگزینی برای واردات دانه‌های روغنی و روغن خام معرفی نماییم. از این رو ابتدا با بررسی وضعیت صنعت روغن نباتی در ایران، به توجیه لزوم استفاده از منابع جایگزین واردات روغن نباتی پرداخته‌ایم. و نیز با توجه به ظرفیت خالی صنعت لزوم استفاده از پسماندهای روغنی را مورد تاکید قرار داده‌ایم. سپس با بررسی بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی انگور امکان ایجاد یک کارخانه روغن هسته انگور مورد ارزیابی قرار گرفته است. در فصل چهارم روش‌های تولید روغن هسته انگور بررسی شده است و در نهایت با انتخاب روش پرس سرد برای تولید این محصول توجیه‌پذیری ایجاد یک کارخانه روغن هسته انگور مورد قبول قرار گرفت. البته باید در نظر داشت که فرآوری تفاله انگور باعث کاهش هزینه‌های زیست محیطی نیز می شود که در این تحقیق به آن پرداخته نشده است.
    Abstract
    In this research we attempt to propose alternatives for imports of oil seeds and raw oil, by looking at the cost benefit analysis of producing oil from grape seeds. We start by reviewing the status of the vegetable oil industry and the logic for import substitution in this area in Iran. Given the spare capacity that exists in the industry, we emphasize the need for use of residues that contain oil. We then review the situation of the agricultural sector and grape processing industry to assess the viability of establishing a factory to produce grape seed oil. The study also assesses various methods of producing oil from grape seeds and recommends the cold press technique. The study finds that production of grape seed oil is feasible, without even adding in the environmental benefits associated with processing of grape seeds.