عنوان پایان‌نامه

بررسی الگوی تصمیم گیری سرمایه گذاران مخاطره پذیر



    دانشجو در تاریخ ۳۰ مهر ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی الگوی تصمیم گیری سرمایه گذاران مخاطره پذیر" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مدیریت مالی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 51808
    تاریخ دفاع
    ۳۰ مهر ۱۳۹۰
    دانشجو
    علی طلوع
    استاد راهنما
    سعید شیرکوند

    سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین مالی کسب و کارهای کارآفرینانه و تکنولوژیک نقش مهمی را در اقتصاد ایفاء می‌کند. تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران مخاطره‌پذیر در عرصه کسب و کار تابع عوامل و شرایط مختلفی است که در چارچوب زمانی و مکانی مختلف اتخاذ می‌شود و در نتیجه آثار و پیامدهای مختلفی را به همراه دارد. تصمیم‌گیری کارآمد و موثر به‌عنوان یکی از شروط محوری بقا و توسعه محسوب می‌گردد. برای تصمیم‌گیری ابعاد مختلفی را می‌توان در نظر گرفت که در شرایط مختلف برای تصمیم‌گیر بروز می نماید. یکی از ابعاد تصمیم‌گیری، که تابع ادراک و مدلهای ذهنی سرمایه‌گذار مخاطره‌پذیر نسبت به دنیای پیرامون خود می‌باشد، مربوط به تصمیمات شهودی و ادراکی است که توسط تصمیم‌گیرنده اتخاذ می‌گردد. در این پژوهش سعی شده است بر اساس مفاهیم موجود، الگو و روش تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران مخاطره‌پذیر شناسایی و مولفه های اصلی آن مشخص گردد. لذا داشتن یک رویکرد سیستماتیک به روانشناسی شناختی سرمایه‌گذاران مخاطره‌پذیر، کنش و واکنش‌های آنان در فرایند تصمیم گیری جهت دست یابی به درک صحیح از مساله و در نتیجه بهبود شرایط و پیامدهای ناشی از اتخاذ تصمیمات ضروری می‌باشد. در این پژوهش فرایند سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر در طراحی و توسعه محصولات جدید که از ریسک سرمایه‌گذاری بالایی برخوردارند مد نظر بوده است. برای این منظور شرکتهای فعال در حوزه بیوتکنولوژی، تکنولوژی اطلاعات (IT) و صنایع برق و الکترونیک که از طریق فرایند تحقیق و توسعه طراحی و توسعه محصولات جدید در بازار را بر عهده دارند به‌عنوان نمونه انتخاب شده‌اند. برای این منظور 60 پرسشنامه در بین نمونه توزیع گردید. نتایج نشان می‌دهد که مفاهیمی نظیر اطمینان بیش از حد به اطلاعات، کانالیزه شدن افکار بواسطه تجارب قبلی، اعتقاد به ارزشها، ابتکارات ذهنی و میانبرهای ذهنی به‌عنوان فرضیات در نمونه مورد بررسی رد نشد و مفاهیمی نظیر تصمیم‌گیری حسی، واکنش بیش از حد، تمایل به وضع موجود و ابتکارات ساده سازی و اعتقاد به قانون ارقام کوچک رد شدند.
    Abstract
    In this research has been tried to study the effective factors on dcision making model of venture capitalist.In today economy, venture capital is known as an important source of finance in entrepreneurial activities. It is clear that effective and efficient decisions play an important role in achieving success in competitive world of business. These decisions are affected by different factors in different aspects. Conceptual and intuitional decisions as a basic form of decisions, are highly a function of perceptions and mental models of decision maker. In this research, model and process of decision making of venture capitalists have been studied, using a structured approach to their cognitive psychology. Research findings show that over confidence on information, values mental initiatives and shortcuts are the main factors influencing the decision making process in entrepreneurial activities.