عنوان پایان‌نامه

حقوق جاکم بر جزایر مصنوعی با تاکید بر خلیج فارس



    دانشجو در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "حقوق جاکم بر جزایر مصنوعی با تاکید بر خلیج فارس" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق بین الملل
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP3164;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 55515
    تاریخ دفاع
    ۲۶ شهریور ۱۳۹۰
    استاد راهنما
    الهام امین زاده

    در حقوق بین الملل دریاها، جزیره مصنوعی به تاسیسات ساخته بشر گفته میشود که پیرامون آن آب باشد ، در حالت بالا آمدن آب دریا نیز دیده شود ، در یک نقطه جغرافیایی و برای مدتی معین بر پا شده باشد و به عنوان ایستگاهی برای فعالیتهای دریایی به کار رود ". کنوانسیون 1958 ژنو در حقوق دریاها و همچنین کنوانسیون سازمان ملل در مورد حقوق دریاها "جزایر طبیعی" را به معنای "زمین به طور طبیعی شکل گرفته شده "تعریف میکند. بندهای کنوانسیون سازمان ملل در مورد حقوق دریاها از عبارات مختلفی برای جزایر مصنوعی استفاده میکند عباراتی همچون "تاسیسات" ، "سازه ها"،یا "دستگاه ها " که همه آنها با هدف موقت بودن نه دایمی ساخته شده اند. بسیاری بر این باورند که مواد کنوانسیون سازمان ملل در مورد حقوق دریاها به جزایر مصنوعی به عنوان سازه ها و استحکاماتی که وضعیت موقتی دارند نه برای اهداف اقامتی یا دایمی اشاره میکند .بدینسان کلمه " دایمی" در ماده 11 از اهمیت زیادی برخوردار است . به نظر میرسد ابهام و عدم شفافیت این کلمات مختلف و عبارات ناشی از عدم پیش بینی این قضیه باشد که روزی پیشرفتهای تکنولوژی استفاده از سازه های مصنوعی را برای اهداف دایمی فراهم مینماید. بدین ترتیب ساخت جزایر مصنوعی در سواحل خلیج فارس موجب بحثهایی در ارتباط با وضعیت حقوقی و اهداف آن است . مواد کنوانسیون سازمان ملل در مورد حقوق دریاها به نظر میرسد که جزایر مصنوعی را برای اهداف موقت با نیات تحقیقاتی و بهره برداری معرفی میکند در حالی که جزایر مصنوعی تازه تاسیس شده برای هدف اقامت دایم در خارج از سرزمین ایجاد شده اند. این سازه ها آنقدر بزرگ هستند که تا چند کیلومتری ساحل کشیده شده اند که همین میتواند "به طور پتانسیل بر کشتیرانی ، ماهیگیری و بر حق پرواز دیگر کشورها در این منطقه تاثیر بگذارد هرچند که براساس کنوانسیون سازمان ملل در مورد حقوق دریاها خط مبدا تغییر نمیکند "ممکن است این سوال در ذهن پیش بیاید که حقوق چگونه با این سرزمینهای تازه ایجاد شده برخورد میکند پس لازم است که حقوق وضعیت آنان را به طور واضح مشخص کند و از مناقشات و اختلافاتی که ممکن است در آینده بر سر آن به علت منافع اقتصادی کلان ، رشد جمعیت و اهمیت محیط زیست دریایی بوجود آید جلوگیری کند . درحالی که کشور ساحلی بر جزایر مصنوعی که در دریای سرزمینی ساخته شده اند حاکمیت دارد ، تعریف این جزایر از اهمیت برخوردار است وقتی این جزایر بسیار بزرگ هستند و دایمی و متفاوت از اهدافی هستند که کنوانسیون سازمان ملل در مورد حقوق دریاها مشخص کرده است. به نظر عادلانه میاید که حقوق دریاها تعریف واضحی از جزایر مصنوعی ارایه دهد با توجه به پیشرفتهای جدید غیرقابل باورنکردنی که ممکن است در آینده به اختلاف تبدیل شود.
    Abstract
    IN view of the increasing exploitation of the sea-bed and its sub-soil which modern science has made possible, new urgency has been given to a problem of international law which, though often dis-cussed. The problem is whether the waters surrounding an artificial structure erected somewhere in the high seas have or do not have the juridical status of territorial waters. The problem is becoming most pressing in regard to installations used for artificial islands and extracting oil from the subsoil beneath the bed of the sea, such as drilling platforms and derricks. It also arises with regard to a miscellaneous collection of other structures such as rubble mounds, cairns and the heads of artesian wells, which in some parts of the world are sunk in the open sea, and also with regard to navigation aids such as buoys, beacons, lightships and lighthouses. When it is remembered that the littoral State exercises sovereignty over the territorial sea 1 and that 'the territory of a coastal State includes also the air space above the territorial sea, as well as the bed of the sea, and the subsoil ', it will be realised that it is a matter of some moment to determine whether these structures, of which there may soon be a very great number, do or do not possess territorial waters.