شناسایی نقش BP در موفقیت کارآفرینانه SME ها در دو استان خراسان رضوی و جنوبی (در دو گروه صنایع غذایی و شیمیایی) و مقایسه نتایج به دست آمده
- رشته تحصیلی
- مدیریت کارآفرینی-کسب و کار جدید
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده کارآفرینی شماره ثبت: 414;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 57459
- تاریخ دفاع
- ۲۹ بهمن ۱۳۹۰
- دانشجو
- مریم ظریف پور حسینعلی یزدی
- استاد راهنما
- محمود احمد پورداریانی
- چکیده
- ضرورت ارائه طرحهای کسب و کار در مقاطع مختلف شروع و یا توسعه یک فعالیت اقتصادی به ارگانهای تصمیم گیرنده، از قبیل بانکها، ادارات و نهادهای دولتی صادرکننده مجوز و الزام یادگیری روش تهیه طرحهای کسب و کار در روند آموزش مدیریت کارآفرینی در تمامی زیر شاخههای این رشته و نیز تعریف درس کارآفرینی در مقاطع کاردانی و کارشناسی با در نظر گرفتن یک واحد عملی در بخش طراحی و تدوین طرح کسب و کار، آشنایی قطعی با تمامی جنبههای کاربردی این واحد و توانمندیهای قابل تعریف برای آن با بررسی شاخصهای مختلف از دیدگاه تمامی دست اندرکاران را ضرروی میسازد. یکی از جنبههای قابل بررسی، طرز نگرش کارآفرینان و کاربران طرحها در دنیای واقعی کسب و کار است و نیز نتایج بدست آمده از میزان کارآئی و استفاده از آنها و مقایسه عوامل موثر در راستای ارتقای توانمندیهای قابل اکتساب از یک طرح قابل ارائه به ارگان متقاضی و نهایتاً تطابق این نیازمندیها با بازخورهای بدست آمده در روند اجرای امور و فعالیتهای یک بنگاه اقتصادی. در تحقیق حاضر تلاش برآن شد که با انجام تحقیقات کیفی شناسایی نقش طرح کسب و کار در موجودیت و تداوم فعالیت یک بنگاه کوچک و متوسط شیمیایی و غذایی از طریق عوامل اثرگذارنده با استفاده از روش مطالعات کتابخانهای، بررسی مدلهای موجود و نیز مصاحبههای انجام شده با خبرگان (مدیران و کارشناسان بنگاههای اعتباری، مدیران انجمنهای صنفی صنعتی و صاحبان بنگاههای تولیدی) بدست آمده، آنگاه در تحقیقات کمی متعاقب آن، میزان این اثرگذاری و رضایتمندی کارآفرینان از عوامل مزبور مورد بررسی میدانی قرارگیرد. نتایج تحقیقات کیفی نشان دهنده آن بود که طرح کسب و کار از طریق تعریف و تبیین ساختار، جهتگیری رقابتی و تکنولوژیک و استراتژی سازمانهادر شکلگیری و تداوم فعالیت بنگاهها موثربوده و میزان تطابق نقش تعریف شده با کاربری واقعی این طرحها در صنایع مزبور نشان دهنده برآورده شدن نقش قابل انتظار از آنها از دیدگاه صاحبان بنگاههای اقتصادی بود. مقایسه نتایج مکتسبه در دو استان خراسان رضوی و جنوبی نشان دهنده مطلوبیت نسبی بیشتر صاحبان کسب و کار از نقش طرحها در خراسان جنوبی بوده است. واژگان کلیدی: طرح کسب و کار، ساختار، استراتژی، جهتگیری رقابتی، جهتگیری تکنولوژیک
- Abstract
- Nowadays, the economic and industrial progress of a country and consequently the standard of living of the people lie heavily on the shoulders of entrepreneurs. So success assessment of entrupreneurs is of great significance for economic politicians. This thesis, intends to evaluate one of several factors affecting the entrepreneur prosperity: Business Plan. Regarding to chosen Model, the role of Business Plan will be appraised in “structure”, “Strategy”, “Technologic & Competetive Orientation”. Research territory has been in Southern & Razavi Khorasan province and for food & chemical industrial units. Another goal is to compare gained results between the two provinces. Researchs illustrates that on the contrary with some experts belief that thought providing a B. P is a thorough formal role in bringing about & developing, entrepreneurs who used these methods, gained a high level of success. Business owners who were interviewed, they found it effective in their company identity,in their structure, strategy,orientation and thechnologic orientation. Keywords: Business Plan (B. P), Structure, Strategy, Technological Orientation, Competetive Orientation, Entreprenuer Succsess.