عنوان پایان‌نامه

شناسایی نقش BP در موفقیت کارآفرینانه SME ها در دو استان خراسان رضوی و جنوبی (در دو گروه صنایع غذایی و شیمیایی) و مقایسه نتایج به دست آمده




    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده کارآفرینی شماره ثبت: 414;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 57459
    تاریخ دفاع
    ۲۹ بهمن ۱۳۹۰

    ضرورت ارائه طرح‎‏های کسب و کار در مقاطع مختلف شروع و یا توسعه یک فعالیت اقتصادی به ارگان‏های تصمیم گیرنده، از قبیل بانک‌ها، ادارات و نهاد‏های دولتی صادرکننده مجوز و الزام یادگیری روش تهیه طرح‎‏های کسب و کار در روند آموزش مدیریت کارآفرینی در تمامی زیر شاخه‎‏های این رشته و نیز تعریف درس کارآفرینی در مقاطع کاردانی و کارشناسی با در نظر گرفتن یک واحد عملی در بخش طراحی و تدوین طرح کسب و کار، آشنایی قطعی با تمامی جنبه‎‏های کاربردی این واحد و توانمندی‏های قابل تعریف برای آن با بررسی شاخص‏های مختلف از دیدگاه تمامی دست اندرکاران را ضرروی می‏سازد. یکی از جنبه‎‏های قابل بررسی، طرز نگرش کارآفرینان و کاربران طرح‎‎ها در دنیای واقعی کسب و کار است و نیز نتایج بدست آمده از میزان کارآئی و استفاده از آن‎ها و مقایسه عوامل موثر در راستای ارتقای توانمندی‏های قابل اکتساب از یک طرح قابل ارائه به ارگان متقاضی و نهایتاً تطابق این نیازمندی‎ها با بازخور‏های بدست آمده در روند اجرای امور و فعالیت‏های یک بنگاه اقتصادی. در تحقیق حاضر تلاش برآن شد که با انجام تحقیقات کیفی شناسایی نقش طرح کسب و کار در موجودیت و تداوم فعالیت یک بنگاه کوچک و متوسط شیمیایی و غذایی از طریق عوامل اثرگذارنده با استفاده از روش مطالعات کتابخانه‌ای، بررسی مدل‏های موجود و نیز مصاحبه‎‏های انجام شده با خبرگان (مدیران و کارشناسان بنگاه‎‏های اعتباری، مدیران انجمن‏های صنفی صنعتی و صاحبان بنگاه‎‏های تولیدی) بدست آمده، آنگاه در تحقیقات کمی متعاقب آن، میزان این اثرگذاری و رضایتمندی کارآفرینان از عوامل مزبور مورد بررسی میدانی قرارگیرد. نتایج تحقیقات کیفی نشان دهنده آن بود که طرح کسب و کار از طریق تعریف و تبیین ساختار، جهت‏گیری رقابتی و تکنولوژیک و استراتژی سازمان‎هادر شکل‏گیری و تداوم فعالیت بنگاه‎ها موثربوده و میزان تطابق نقش تعریف شده با کاربری واقعی این طرح‎ها در صنایع مزبور نشان دهنده برآورده شدن نقش قابل انتظار از آنها از دیدگاه صاحبان بنگاه‎‏های اقتصادی بود. مقایسه نتایج مکتسبه در دو استان خراسان رضوی و جنوبی نشان دهنده مطلوبیت نسبی بیشتر صاحبان کسب و کار از نقش طرح‎ها در خراسان جنوبی بوده است. واژگان کلیدی: طرح کسب و کار، ساختار، استراتژی، جهت‏گیری رقابتی، جهت‏گیری تکنولوژیک
    Abstract
    Nowadays, the economic and industrial progress of a country and consequently the standard of living of the people lie heavily on the shoulders of entrepreneurs. So success assessment of entrupreneurs is of great significance for economic politicians. This thesis, intends to evaluate one of several factors affecting the entrepreneur prosperity: Business Plan. Regarding to chosen Model, the role of Business Plan will be appraised in “structure”, “Strategy”, “Technologic & Competetive Orientation”. Research territory has been in Southern & Razavi Khorasan province and for food & chemical industrial units. Another goal is to compare gained results between the two provinces. Researchs illustrates that on the contrary with some experts belief that thought providing a B. P is a thorough formal role in bringing about & developing, entrepreneurs who used these methods, gained a high level of success. Business owners who were interviewed, they found it effective in their company identity,in their structure, strategy,orientation and thechnologic orientation. Keywords: Business Plan (B. P), Structure, Strategy, Technological Orientation, Competetive Orientation, Entreprenuer Succsess.