عنوان پایان‌نامه

شناسایی عوامل مؤثر بر رقابت مندی خوشه های صنعتی: مطالعه موردی خوشه مبلمان تهران



    دانشجو در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "شناسایی عوامل مؤثر بر رقابت مندی خوشه های صنعتی: مطالعه موردی خوشه مبلمان تهران" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده کارآفرینی شماره ثبت: 190;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52168
    تاریخ دفاع
    ۲۶ بهمن ۱۳۹۰
    استاد راهنما
    کرامت اله زیاری

    گسترش تجارت جهانی، تغییرات سریع در الگوهای مصرف و تقاضا، انقلاب در فناوری و همچنین افزایش در تعداد و کیفیت رقبای محلی و بین المللی در دو دهه اخیر مفهوم رقابت مندی از اهمیت ویژه ای برخوردار کرده است. لذا در این پژوهش به بررسی وضیعت رقابتی خوشه صنعتی مبلمان تهران پرداخته و در همین راستا از مدل الماس گون پورتر که یکی از مهمترین نظریه های ارائه شده در زمینه رقابت مندی می باشد استفاده می گردد. هدف از این پژوهش بررسی این نکته است که وضیعت رقابتی خوشه صنعتی مبلمان تهران از حیث عوامل رقابتی چگونه است و چه اقداماتی جهت بهبود بایستی صورت پذیرد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از دیدگاه روش انجام و پردازش اطلاعات توصیفی از شاخه پیمایشی می باشد. برای دستیابی به اطلاعات مربوط به عوامل اصلی این تحقیق با استفاده از روش توزیع پرسشنامه در بین کارشناسان، متخصصان و مدیران بنگاههای عضو خوشه صنعتی مبلمان تهران استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کارشناسان، متخصصان و مدیران بنگاههای عضو خوشه صنعتی مبلمان تهران می باشد. برای انتخاب نمونه از روش تصادفی ساده استفاده شده است. در این پژوهش به دو روش توصیفی و استباطی به تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده پرداخته شده است. در سطح توصیفی با استفاده از مشخصه های آماری نظیر فراوانی، درصد و میانگین به توصیف ویژگیهای جامعه و داده های جمع آوری شده پرداخته، سپس در قسمت آمار استنباطی با استفاده از آزمون T به آزمون فرضیات پرداخته شده و با استفاده از آزمون فریدمن به رتبه بندی عوامل پرداخته شده است. با توجه به نتایج بدست آمده در خوشه صنعتی مبلمان تهران شرایط تقاضا با میانگین 3.82 بیشترین تاثیر را در رقابت مندی خوشه صنعتی مبلمان تهران دارد و وضیعت عوامل تولید با میانگین 3.15 نیز در رقابت مندی خوشه صنعتی مبلمان تهران نقش مثبت دارد. ولی سایر عوامل با توجه به اینکه میانگین آنها از 3 پایین تر می باشد تاثیر زیادی در رقابت مندی خوشه صنعتی مبلمان تهران ندارند و بایستی این عوامل تقویت گردند. کلید واژه: خوشه صنعتی، رقابت مندی، مدل پورتر.
    Abstract
    The acceleration of trade rate between nations, demand change, technological change and competition have caused that competitiveness become a necessity for countries, industries and companies. Regarding this issue we are going to investigate the competitiveness of Tehran furniture cluster and the factors that affect its performance using porter diamond model. So the purpose of this research is identifying factors that affect the competitiveness of Tehran furniture cluster and testifying and describing their positions. We have used this study is Applied and ‏Descriptive research method in this research and for gathering data the questionnaires were distributed among the samples of case study. According to results demand condition has superior effect on competitiveness of Tehran furniture cluster, after that factor condition have good effect on the performance of cluster. Other factors such as supporting and related industry, strategy and structure of firms, chance and government have negative effect on furniture competitiveness. Key words: industrial clusters, competitiveness, diamond model of Porter.