عنوان پایاننامه
بررسی اثر بولاغ اوتی بر روی سیستم ایمنی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان ( Oncorhynchus mykiss )
- رشته تحصیلی
- مهندسی منابع طبیعی - تکثیر و پرورش آبزیان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5763;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 61182
- تاریخ دفاع
- ۲۹ شهریور ۱۳۹۰
- دانشجو
- محمدصادق اسدی
- استاد راهنما
- علیرضا میرواقفی
- چکیده
- بولاغوتی یا علف چشمه گیاهیست با ساقه هوایی و ریشه هایی که در داخل آب قرار دارد و در چشمه های مناطق کوهستانی و معتدله به صورت طبیعی و به وفور یافت می شود.این گیاه از لحاظ بیوشیمیایی سرشار از انواع ویتامینها و املاح معدنی و... بوده و در طب سنتی موارد استفاده فراوانی داشته است. در این تحقیق تأثیرات عصاره این گیاه بر روی تغییرات فاکتورهای بیوشیمایی خون و سیستم ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان بررسی می شود. ماهیان طی 21 روز با استفاده از جیره غذایی غنی شده با عصاره این گیاه در دو دوزیک هر درصد و یک دهم درصد به ازای هر کیلوگرم غذا و با نسبت وزنی دو درصد از وزن بدن ماهی و در قیاس با گروه شاهد (بدون عصاره) تغذیه می شوند. و در پایان سه هفته فاکتورهای سیستم ایمنی نظیر ایمنوگلبولین، لیزوزیم، کمپلمان، پروتئین تام پلاسما، آلبومین، گلبولین و نیز تعداد گلبولهای سفید و قرمز خون و همچنین فاکتورهای رشد ماهی (ضریب رشد ویژه و تبدیل غذایی)مورد بررسی قرار می گیرندو ثابت خواهد شد که ماهیان تغذیه شده با جیزه غذایی حاوی عصاره یک درصد از گیاه بو لاغوتی، تغییرات معنی داری را در فاکتورهایی نظیر هموگلولین، کمپلمان تام پلاسما، لیزوزیم و ... داشته است و به نظر می رسد که استفاده از این گیاه در جیره غذایی ماهیان تأثیر بسزایی در افزایش توان سیستم ایمنی و به تبع آن مقاومت بیشتر در برابر بیماریها و عوامل محیطی ناخواسته و استرس زا داشته باشد.
- Abstract
- Watercress (Nasturtium nasturtium) is medical plant of containing diverse chemical active substance with biological properties. The present study was conducted to investigate the immunomodulatory effects of watercress extract on immunological and hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Fish were fed for 21 days with diet supplemented with 0.1% and 1% of watercress extract per 1 kg food and with a normal diet as control. Hematological parameters such as red blood cells (RBC) and white blood cells (WBC), hematocrit (Hct), hemoglobin (Hb), RBC index like mean corpuscular volume (MCV), mean corpuscular hemoglobin (MCH) and mean corpuscular hemoglobin concentration (MCHC) as well as immunological parameters such as peroxidase, lysozyme and complement activities, total protein, albumin and globulin levels were measured after 21 days of watercress extract treatment. The results indicated that oral administration 1 % of watercress extract in fish may enhance some hematological and immunological parameters including Hb and MCHC, lysozyme and complement activities, total protein and globulin levels, compared to the controls after 21 days of experimental periods. In conclusion, on the basis of these results, oral administration of watercress extract may be useful to improve fish’s immune system.