عنوان پایاننامه
اثر مصرف مکمل امگا۳ بر میزان سرمی پروستاگلاندین E۲ و عملکرد ریوی دختران ورزشکار پس از یک وهله فعالیت ورزشی درمانده ساز
- رشته تحصیلی
- تربیت بدنی و علوم ورزشی - فیزیولوژیورزشی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی شماره ثبت: 857;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 53351
- تاریخ دفاع
- ۲۴ بهمن ۱۳۹۰
- دانشجو
- محبوبه برجیان فرد
- استاد راهنما
- علی اکبرنژاد قره لو, سیروس چوبینه
- چکیده
- مطالعه حاضر اثر مصرف مکمل امگا 3 بر میزان سرمی پروستاگلاندین ای 2 و عملکرد ریوی دختران ورزشکار پس از یک وهله فعالیت ورزشی درمانده ساز را مورد بررسی قرار داده است. پژوهش به صورت نیمه تجربی و دوسوکور با مدل انسانی بوده که در آن 22 نفر از دانشجویان دختر ورزشکار با میانگین سن توده بدن و حداکثر اکسیژن مصرفی به ترتیب 78/0±17/21 32/2±24/21 97/4±55/40 و رژیم غذایی نرمال خود به دو گروه دارونما (11 نفر) و مکمل (11 نفر) تقسیم شدند. گروه مکمل روزانه یک عدد کپسول امگا 3 حاوی 320 میلی گرم ایکوساپنتانوییک¬اسید (EPA) و 220 میلی¬گرم دکوساهگزانوییک¬اسید (DHA) و گروه دارونما کپسول دارونما (حاوی روغن زیتون) را در طول 3 هفته مصرف کردند. نمونههای خونی در ابتدا و پایان دوره مکمل¬سازی پیش و پس از فعالیت ورزشی درمانده ساز از ورید بازویی آزمودنی ها جمع آوری و غلظت¬های پروستاگلاندین¬ای2 سرم آنها به روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج حاصل از اسپیرومتری نیز در ابتدا و پایان دوره مکملسازی قبل و 1 و 5 و10 و 15 دقیقه بعد از فعالیت ورزشی درمانده ساز جمع آوری شدند. داده ها به وسیله¬ی آزمون آماری آنالیز واریانس دوراهه و آزمون تعقیبی بونفرونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان میدهند که مصرف امگا 3 به مدت 3 هفته اثر مثبت معنا داری روی حجمهای ریوی FVC FEV1 و PEF دارد (P<0.05). اما تغییرات معنا داری درFEV1% مشاهده نشد. مکمل امگا 3 موجب کاهش معنادار پروستاگلاندین ای 2 ناشی از تمرین شد(P<0.05). یافتههای حاصل از پژوهش پیشنهاد میکنند که مصرف مکمل امگا 3 میتواند باعث کاهش پاسخ التهابی به فعالیت ورزشی درمانده ساز و بهبود عملکرد ریوی ورزشکاران شود.
- Abstract
- The purpose of this study was to examine the effect of omega-3 supplementation on serum prostaglandin E2 and pulmonary function in athletes after single bout of exhaustive exercise. Twenty two athletes without EIB (mean±SD age 21.17±0.78 years, 21.24±2.32 mass, 40.55±4.97 VO2max) participated in a randomized, double-blind crossover study. Subjects entered the study on their normal diet, and then received either fish oil capsules containing 3.2g eicosapentaenoic acid and 2.2g docosahexaenoic acid (n-3 polyunsaturated fatty acid [PUFA] diet; n _ 11) or placebo capsules containing olive oil(placebo diet; n _ 11) taken daily for 3 weeks. Blood sampling has been collected, pre and post exhaustive exercise, before and after supplementation periods. The pulmonary variables also were measured at baseline and at the end of 3rd week. The data has been analyzied by two-way ANOVA and Bonferroni post hoc measures. Results indicated that consuming omega-3 was able to attenuate the exercise-induced increases in prostaglandin E2, and PGE2 significantly decreased on the n-3 PUFA diet compared with placebo diet and after the exercise challenge(P<0.05). Pulmonary variables such as FEV1, FVC, PEF (P<0.05) had changed significantly, but no significant changes were observed in FEV1% (P>0.05). The results of the present study suggest that consuming omega-3 can improves pulmonary function of athletes’ pre- and in post-exercise, and this may be attributed to their antiinflammatory properties.