عنوان پایان‌نامه

اثر تغذیه منابع مختلف چربی در دوره آماده زایش بر روی عملکرد تولیدی، تولید مثلی و فراسنجه‏های خونی گاوهای هلشتاین



    دانشجو در تاریخ ۲۸ دی ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر تغذیه منابع مختلف چربی در دوره آماده زایش بر روی عملکرد تولیدی، تولید مثلی و فراسنجه‏های خونی گاوهای هلشتاین" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5696;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 60596
    تاریخ دفاع
    ۲۸ دی ۱۳۹۰

    هدف از انجام این آزمایش بررسی تاثیر تغذیه منابع مختلف چربی در دوره¬ آماده به زایش بر روی تولید شیر، سنجش جمعیت و اندازه فولیکول¬های تخمدان و اندازه¬گیری فراسنجه های خونی مرتبط با وضعیت انرژی بدن در پس از زایش در گاوهای هلشتاین بود. بدین منظور 27 راس گاو آبستن شیری هلشتاین(که حدود 30 روز به زایش آن¬ها باقی مانده بود) انتخاب و وارد آزمایش شدند. گاوها در سه تیمار آزمایشی به صورت تصادفی توزیع گشتند که شامل : 1) کنترل (منبعکربوهیدراتی)،2)مکملپودرچربی،3)سویایحرارتدادهشدهبودند. جیره ها از لحاظ مقدار پروتئین یکسانو از لحاظ سطح انرژی متفاوت بودند. برای بررسی عمل¬کرد گاوها، تولید و ترکیبات شیر به صورت روزانه رکوردگیری گردیدند. نمونه خون از همه گاو ها در روزهای 21- ،14- ،7- ،1،7،14،21 مربوط به زایش گرفته شد. همچنین ماده خشک مصرفی و نمره بدنی دام¬ها اندازه¬گیری گردید. برای بررسی عمل¬کرد تولید مثلی، تخمدان گاوها بصورت روزانه از روز 30 تا 40 بعد از زایش و 61 تا 70 روز بعد از زایش مورد سونوگرافی قرار گرفت. درصد لاکتوز شیر و درصد کل مواد جامد شیر در بین سه گروه تیماری معنی دار شد، به طوری¬که در گروه کنترل درصد لاکتوز شیر بالاتر از دو گروه دیگر بود. در فراسنجه¬های خونی در تری¬گلیسرید قبل از زایش، BHBA و گلوکز بعد از زایش تفاوت معنی¬داری در بین سه گروه تیماری مشاهده گردید. با توجه به عملکرد تخمدانی، فعالیت تولید مثلی گاوهای تغذیه کننده با منبع دانه¬ی سویای حرارت داده شده نسبت به 2 گروه دیگر به طور معنی¬داری بالاتر بود.تفاوت معنی¬داری در ماده خشک مصرفی و تغییرات نمره بدنی مشاهده نشد.
    Abstract
    The objective of this study was to determine the effect of different fatty acids in close – up period on milk production, population and size of follicles and measuring blood parameters related to the energy state of the body after calving of lactating dairy cows. In this study 27 Holstein cows were selected by the expected date of parturition (around 30 days before calving) and assigned themrandomly within treatments diets. The diets were formulated to be isonitrogenous and not iso-caloric. Cows were fed 1) control (carbohydrate source), 2) Rumen-protected fat (RF) (saturated fatty acids) and 3) Roasted Soybean (RS) (unsaturated fatty acids). ). For investigate cows performance, daily milk production, milk composition, were recorded. The blood sample was collected at7 day intervals in -21, -14, -7, 1, 7, 14, 21 periods of calving. Also dry matter intake and body condition score cows were recorded. For investigate reproductiveperformance, the ovaries of cowswas monitored by daily transrectal ultrasound scanning from 30 to 40 and 61 to 70 DIM. Milk lactose content percentage and total milk solids percentage, significantly were different among treatment groups. So that, milk lactose content percentage in the control group was higher than other groups. Plasmatriglyceride concentration before calving, plasma glucose and BHBA after calving concentrations, significantly were different among treatment group and the Value of glucose in an RS group was higher than RF group. Reproductive activity in cows that were fed RS group was higher than other groups. Differences in dry matter intake and body condition score were not significant.