عنوان پایان‌نامه

اثرات ویتامین E بر عملکرد تولید مثلی و کلسترول تخم مرغ در مرغهای مادر گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثرات ویتامین E بر عملکرد تولید مثلی و کلسترول تخم مرغ در مرغهای مادر گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4764;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52082
    تاریخ دفاع
    ۱۴ دی ۱۳۹۰
    دانشجو
    وحید صداقت
    استاد راهنما
    مجتبی زاغری

    در این پژوهش اثرات ویتامین ایی و وزن بدن بر عملکرد تولیدمثلی و کلسترول تخم¬مرغ در مرغ¬های مادر گوشتی در اواخر دوره تولید مورد مطالعه قرار گفت. آزمایش به صورت فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. برای این منظور از 9 تیمار، 4 تکرار و 3 قطعه مرغ در هر تکرار استفاده شد. در این آزمایش از 108 قطعه مرغ مادر گوشتی و 36 قطعه خروس سویه راس 308 در سن 60 هفتگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح مکمل ویتامین ایی (صفر، 200 و 400 میلی¬گرم در کیلو گرم) و 3 دسته مرغ با وزن بدن مختلف (استاندارد سویه، چاق و در حال چاق شدن) بود. مرغ¬هایی که دارای وزن استاندارد سویه، مطابق با سن خود بودند بصورت محدود تغذیه شدند و آن¬هایی که در حال چاق شدن بودند30 درصد بیشتر از نیاز تغذیه شدند. همه مرغ¬ها جیره پایه با انرژی قابل متابولیسم 2800 کیلوکالری در کیلوگرم و پروتئین¬خام 5/14 درصد تغذیه شدند. فراسنجه¬های خونی (کلسترول، تری‌گلیسرید، HDL، LDL و آنتی‌اکسیدان کل در سرم)، صفات کیفی و باروری تخم¬مرغ و فراسنجه¬های ایمنی (SRBC و PHA) اندازه‌گیری شدند. وزن کبد و چربی محوطه بطنی، درصد ماده خشک و چربی کبد، کلسترول کبد و زرده تخم‌مرغ و مورفولوژی تخمدان تعیین شدند. به نظر می¬رسد افزودن ویتامین ایی به خوراک مرغ¬های مادر گوشتی در پایان دوره تخم¬گذاری باعث افزایش درصد تولید و توده تخم¬مرغ می¬شود و ضریب تبدیل خوراک به تخم¬مرغ را بهبود می¬دهد. مرغ¬هایی که 400 میلی¬گرم در کیلوگرم مکمل ویتامین ایی مصرف کرده بودند چربی و کلسترول کبد را کاهش دادند. مرغ¬هایی که 400 میلی¬گرم در کیلوگرم ویتامین ایی دریافت کرده بودند تری‌گلیسرید سرم را به طور معنی¬داری کاهش دادند (01/0>P). مرغ¬های استانداردی که 400 میلی-گرم در کیلوگرم ویتامین ایی مصرف کردند غلظت کلسترول HDL بالاتری داشتند و همچنین مرغ¬های چاقی که ویتامین ایی مصرف نکردند غلظت کلسترول HDL پایین¬تری داشتند(01/0P<). افزایش سطوح ویتامین ایی تاثیری بر روی کلسترول LDL نداشتند. میزان آنتی‌اکسیدان کل در مرغ¬هایی که مکمل ویتامین ایی دریافت کرده بودند افزایش بیشتری نسبت به مرغ¬هایی که مکمل ویتامین ایی دریافت نکردند، داشت (05/0P<). با نتایج این آزمایش به نظر می¬رسد که افزودن 400 میلی¬گرم در کیلوگرم ویتامین ایی به جیره مرغ¬های مادرگوشتی در پایان دوره تخم¬گذاری باعث کاهش وزن زرده تخم¬مرغ شود و تا حدی وزن تخم¬مرغ را کاهش دهد.
    Abstract
    The effect of dietary vitamin E level and body weight on performance of broiler breeder hens and egg cholesterol content was studied in this experiment. The experiment was conducted as a completely randomized design in 3×3 factorial arrangement. There were 9 treatments, 4 replicates and 3 hens in each replicate. A total of 108 hens and 36 male Ross 308 broiler breeders at 60 wk of age were used. The treatments include 3 levels of vitamin E (0, 200 and 400 mg/kg) and 3 groups of hen with different body weight (normal, fat, and being fat). Hens with standard body weight fed restricted and those should being fat fed 30% more than requirement. All hens received the diet with 2800 kcal ME and 14.5% CP. Blood parameters (cholesterol, triglycerides, HDL-C, LDL-C and serum antioxidants), egg quality and fertility, and immune responses (PHA and SRBC) were measured. liver and abdominal fat weight, liver dry matter, fat and cholesterol and yolk cholesterol content and ovarian morphology were also determined. It is apparent that increasing vitamin E in diet of hens at the late of egg production phase increased egg production rate and egg mass, and improved feed conversion ratio. Hens fed 400 mg vitamin E/kg had lower liver fat and cholesterol. Supplementing the 400 mg/kg vitamin E significantly decreased plasma triglyceride (p<0.01). Addition of 400 mg/kg vitamin E increased HDL cholesterol in hens with standard weight gain but decreased it in obese one ( p<0.01). LDL cholesterol did not affected by supplemented vitamin E. Antioxidant concentration in hens received vitamin E was higher than those not received vitamin E( p<0.05). The result of this experiment is apparent that supplementing the breeder diets with 400 mg/kg vitamin E in late production cycle could decrease egg yolk weight and egg weight.