عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی در تعاونی های کشاورزی (مطالعه استان تهران)
- رشته تحصیلی
- مدیریت کارآفرینی-کسب و کار جدید
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده کارآفرینی شماره ثبت: 380;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56251
- تاریخ دفاع
- ۲۲ خرداد ۱۳۹۰
- دانشجو
- عبدالرحمن چراغعلی
- استاد راهنما
- محمود احمد پورداریانی
- چکیده
- هدف کلی این تحقیق شناسایی و تحلیل عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی در تعاونیهای کشاورزی استان تهران می ¬باشد و بر آن است که یک نتیجه قابل استناد برای چارهاندیشی در زمینه توسعه فرآیندهای کارآفرینی در تعاونیها ارائه دهد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی است، که به روش پیمایشی انجام گرفته و دادههای مورد نیاز از طریق پرسشنامه و مصاحبه جمعآوری شده است. برای تعیین روایی پرسشنامه از روش اعتبار محتوایی و جهت سنجش میزان پایایی آن نیز از ضریب آلفای کرونباخ که بطور متوسط برابر 2/78% محاسبه شده، استفاده گردید. جامعه آماری تحقیق را کلیه مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکتهای تعاونی کشاورزی در استان تهران تشکیل دادند، که از بین آنها 203 نفر به عنوان نمونه با بهرهگیری از روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. برای گردآوری دادههای از پرسشنامه استفاده شد و برای تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS و از تکنیکهای آماری توصیفی، ضریب تغییرات و آماری استنباطی تحلیل عاملی بهره گرفته شد. ویژگیهای کارآفرینان تعاونی و راهبردهای توسعه کارآفرینی در پنج بخش بر اساس ضریب تغییرات اولویت بندی شد. سپس عوامل سازمانی توسعه کارآفرینی، عوامل بازدارنده و عوامل پیشبرنده توسعه کارآفرینی نیز در چهار گروه از دیدگاه پاسخگویان رتبه بندی شدند .نتایج تحلیل عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی نشان داد که شش عامل با عناوین؛ "عامل سازمانی-انگیزشی"، "عامل محیطی ـ سازمانی"، "عامل اقتصادی-تولیدی"، "عامل فردی ـ شخصیتی"، "عامل آموزشی-پژوهشی" و"عامل سیاستی-نهادی" در مجموع 996/69% کل واریانس را تبیین کردند. نتایج تحلیل عوامل بازدارنده نشان داد که چهار عامل استخراج شده با نامهای "موانع سازمانی ـ مدیریتی"، "موانع نهادی-ساختاری"، "موانع فردی- شخصی" و "موانع زیرساختی ـ تجهیزاتی" در مجموع 761/69% کل واریانس را تبیین کردند. واژگان کلیدی: کارآفرینی، کار¬آفرینی سازمانی، کارآفرینی تعاون، تعاونی کشاورزی
- Abstract
- The main purpose of current research is identifying and analyzing factors affecting on entrepreneurship development in agricultural cooperatives in Tehran Province in order to provide some recommendations to entrepreneurship development process in cooperatives. The current applied research is carried out based on survey techniques and data gathered through questionnaire and interview. The content validity and Cronbach coefficient with average 78.2 was used to provide reliability and validity of questionnaire. Statistical population of this research is all the members of executive councils of agricultural cooperative in Tehran province that 203 samples were selected through random sampling. SPSS was used to data analyzing by descriptive statistic techniques, Coefficient of Variation (CV) and inferential techniques like factor analyzing were exploited. Cooperative entrepreneurs characteristic and entrepreneurship development strategy were ranked in five group based on CV. Then entrepreneurship development factors, driving and restrain factors of entrepreneurship development were ranked in five groups. The result of factor analysis showed that six factors named "motivate-organization", "environmental-organization", "economic-productive", "personal-characteristic", "education-research" and "policy making-institutional" explained 69.996% of variance. The results of inhibitors factors analysis revealed four factors entitled "organization-management", "institutional-structural", and "personal-characteristic" and "infrastructural" explained 69.761% of variance. Key Words: Entrepreneurship, Organizational Entrepreneurship, Cooperative Entrepreneurship, Agricultural Cooperative