عنوان پایان‌نامه

بررسی تاثیر مالیاتهای مستقیم بر نرخ رشد سرمایه گذاری در ایران طی دوره ۸۵-۵۲



    دانشجو در تاریخ ۰۴ مهر ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تاثیر مالیاتهای مستقیم بر نرخ رشد سرمایه گذاری در ایران طی دوره ۸۵-۵۲" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    علوم اقتصادی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده اقتصاد شماره ثبت: 1185;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 42309
    تاریخ دفاع
    ۰۴ مهر ۱۳۸۷
    استاد راهنما
    فرهاد رهبر

    یکی از اساسی ترین اهداف کشورها به وی‍ژه کشورهای در حال توسعه در دنیای کنونی، دستیابی به حداکثر رشد اقتصادی می باشد تا از یک طرف سطح متعادلی از رفاه و معیشت را برای مردمان خود فراهم کنند و از طرف دیگر جایگاه خود را در دنیایی که هر روز به سمت رقابت بیشتر در حرکت است، حفظ یا ارتقاء بخشند. طبق نظریات اقتصادی و تجربه کشورهای پیشرفته، یکی از مهمترین عوامل لازم برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری است. از سوی دیگر (بدون سرمایه گذاری خارجی) مهمترین منبع لازم برای تأمین سرمایه گذاری، پس انداز داخلی است.از آنجا که در ایران مهمترین جزء پس انداز داخلی، پس انداز خصوصی یعنی پس انداز خانوارها و بنگاهها می باشد و مالیاتهای مستقیم نیز بر درآمد قابل تصرف و بنابراین پس انداز خانوارها و نیز بر انگیزه سرمایه گذاری و پس انداز شرکتها تأثیر می گذارند، لذا هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مالیاتهای مستقیم بر پس انداز خصوصی، تأثیر پس انداز خصوصی بر سرمایه گذاری داخلی و نهایتاً بررسی تأثیر سرمایه گذاری داخلی بر نرخ رشد اقتصادی می باشد.در این مطالعه با استفاده از متغیرهای نسبت مالیاتهای مستقیم به تولید ناخالص داخلی، نسبت پس انداز خصوصی به تولید ناخالص داخلی، نرخ رشد سرمایه گذاری داخلی و نرخ رشد اقتصادی و نیز با توجه به سایر عوامل اثرگذار بر پس انداز خصوصی از قبیل سطح درآمد، پس انداز دولت و .. با استفاده از یک مدل خودرگرسیون برداری رابطه بین مالیاتهای مستقیم و پس انداز خصوصی در ایران را ارزیابی می کنیم. نتایج نشان می دهد که افزایش مالیاتهای مستقیم اثر مثبت نسبتاً پایداری بر پس انداز خصوصی دارد اما تأثیر پس¬انداز خصوصی بر سرمایه گذاری و تأثیر سرمایه گذاری بر نرخ رشد اقتصادی پس از چهار دوره از بین می رود.
    Abstract
    one of the fundamental goals of nations in present world particulary in developing countries is accessing to the most economic growth in order to provide equal level of welfare and living for their people in one hand and preserve also their position in a which moves competition or promote it.