عنوان پایان‌نامه

بررسی اثر عصاره استخراجی از گیاه pista lentiscusبر روی پلیمریزاسیون میکروتوبول



    دانشجو در تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۸۷ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی اثر عصاره استخراجی از گیاه pista lentiscusبر روی پلیمریزاسیون میکروتوبول" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    بیوشیمی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 42883;کتابخانه مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک شماره ثبت: 10604ب
    تاریخ دفاع
    ۱۵ مهر ۱۳۸۷
    استاد راهنما
    غلامحسین ریاضی

    چکیده: میکروتوبول ها از جمله مهمترین عناصر سلولی می باشند که نقش اساسی در تقسیم سلولی، نقل و انتقالات آکسونی و اسکلت سلولی دارند. میکروتوبول ها ازاتصالات سر به دم دایمرهای آلفا و بتا توبولین تشکیل شده اند و هر عاملی که بر روی فعالیت این مونومرها یا بر اتصالات انها اثر گذارد نقش قابل توجهی بر دینامک و پلیمریزاسیون میکروتوبولها خواهند داشت. امروزه مطالعات بسیاری بر روی عملکرد میکروتوبولها و نقش آنها در بیماری های مختلف انجام شده است نتایج، اهمیت این پروتئین ها را برروی حافظه و فراموشی قویا بیان می کنند به طوریکه در بیماری الزایمر که از مشکلات و بیماری کشنده جوامع امروزی می باشد با تحلیل میکروتوبول ها روبرو هستیم. با توجه به نقش اساسی میکروتوبولها بر ساختمان و فعالیت نورونها و دینامیک ناپایدار میکروتوبول ها لیگاند هایی طراحی می شوند که بر فعالیت و طول و پایداری میکروتوبول ها اثر گذار می باشند و می توانند به عنوان داروهایی برای پیشگیری یا درمان آلزایمر مطرح شوند. صمغ گیاه Pistacia lentiscus از دیرباز در طب سنتی جهت جلوگیری از ابتلا به فراموشی و افزایش هوش و حافظه مورد استفاده بوده است. با توجه به نظریه های ارائه شده در مورد دخالت پایداری میکروتوبول‏ها در بیماری آلزایمر، در این پروژه روند پلیمریزاسیون و دپلیمریزاسیون میکروتوبول ها در حضور ماده‏ی مستکی مورد بررسی قرار گرفت. در مطالعات کدورت سنجی افزایش پلیمریزاسیون میکروتوبولها و افزایش سرعت پلیمریزاسیون میکروتوبول نشان داده شد. استفاده از فلورسانس ذاتی و ANS تغییرات ساختاری دیمر توبولین در حضور ماده موثر مستکی را نشان داد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی پایداری و افزایش طول پروتئین میکروتوبول در حضور ماده موثر مستکی را بخوبی نشان داد.
    Abstract
    Terpenoid extracts of Pistacia Lentiscus could increase microtubules length Pistacia lentiscus is an evergreen shrub or small tree of the Pistacio family which is found in Iran, Spain, Portugal, Greece and Turkey. Its gum was prescribed as a drug for enhancement of memory power, preventing from loss of brain ability and amnesia. The gum is composed of 105 different kinds of essential oil that most of them are terpenoids. Microtubules are one of the components of the cytoskeleton that involve in many cellular processes including mitosis, cytokinesis, and vesicular transport. A recent and novel research revealed the role of microtubule protein in improving memory and in Alzheimer's disease we are exposed to unstable and short microtubules. In this study we prepared Pistacia Lentiscus extraction by column chromatography and Hplc then analyzed by GC_MS that our results showed the extracted compound was Oxygenated Sesquiterpene (OST). OST mixed with tubulin at polymerization condition and studied by UV/Vis spectrophotometer through following of absorbance at 350 nm and 37C’. Our result revealed a significant increase in polymerization rate of microtubule protein and decrease in critical concentration. The electron microscopic assessment revealed that this OST could significantly affect on microtubule length. After considering all data it would be concluded that terpenoids increase the rate of net assembly of microtubule protein which possibly lead to increase in tubulin polymer stability and enhancement of neural networking, therefore it would be suggested that extracts of Pistacia Lentiscus could improve memory power.