عنوان پایان‌نامه

رابری افراد در دستیابی به مشاغل عمومی :بررسی حقوقی برابری فرصت های استخدامی در حقوق اداری ایران



    دانشجو در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "رابری افراد در دستیابی به مشاغل عمومی :بررسی حقوقی برابری فرصت های استخدامی در حقوق اداری ایران" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق عمومی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP2844;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 49825
    تاریخ دفاع
    ۱۰ مهر ۱۳۹۰

    در این پژوهش برابری افراد در دستیابی به مشاغل عمومی با تاکید بر بررسی حقوقی فرصت های استخدامی در حقوق اداری ایران مورد مطالعه و نقد قرار می گیرد. موضوع پژوهش ضمن سه فصل در این نوشتار ارائه شده است. در فصل اول، مفاهیمی چون برابری(مفهوم، تحولات تاریخی و اشکال مختلف آن)، پیدایش و تکامل نظام شایستگی و اصول حقوقی حاکم بر استخدام مانند اصل حاکمیت قانون و اصل برابری فرصت های استخدامی مورد مطالعه قرار گرفته است. پس از آشنایی با مفاهیم مرتبط با پژوهش در فصل دوم به ارزیابی فرصت های استخدامی در حقوق اداری ایران پرداخته شده و سوال اصلی آن است که آیا برابری فرصت ای استخدامی در حقوق ایران مورد توجه قرار گرفته؟ و به فرض مثبت بودن پاسخ به این سوال، شیوه های حقوقی تامین و نضمین آن در حقوق اداری و استخدامی ایران کدام است؟ بر این اساس به شناسایی این شیوه ها در حقوق ایران و بررسی و نقد آنها پرداخته شده است. در این پژوهش، برگزاری آزمون های استخدامی و وجود نظارت قضایی بر فرآیند استخدام به عنوان ابزار هایی برای تامین برابری فرصت های استخدامی شناخته شده و ابعاد حقوقی آنها مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. مطالعات انجام شده نشان داد که صرف برگزاری آزمون استخدامی و وجود یک سازمان و نهاد قضایی، به تنهایی برای تامین فرصت های برابر برای داوطلبان ورود به خدمت کافی نیست بلکه باید اصول و قواعدی نیز برای فراهم نمودن این هدف رعایت شود. در این نوشتار به شناسایی و بررسی این اصول و قواعد در هر مرحله از استخدام (از تعیین ضوابط استخدامی و نشر آگهی تا پایان مراحل استخدام) با رویکردی حقوقی، انتقادی و تطبیقی پرداخته شده است. فصل پایانی تحقیق نیز به طور ویژه اختصاص به مطالعه ی تطبیقی یافته و برخی از محورهای موضوع پژوهش در دو کشور ایران و کانادا (علت انتخاب این کشور برای مطالعه ی تطبیقی در جای خود بیان شده است) مورد بررسی قرار گرفته است.
    Abstract
    "Equality of Employment Opportunity " is one of the most important subject that derived from "The right to Equal Access to Public Services" of citizens. This matter has an important role in numerous international human rights documents and some internal legal systems. In Administrative and employment laws of Islamic Republic of Iran, Equality of Employment Opportunity has been emphasized by legislature as one of the legal principles of employment, too. In this essay, employment tests and the judicial review are studied as instruments for guaranty of equality of employment opportunity in Iranian administrative law.