عنوان پایان‌نامه

جایگاه تمدن و فرهنگ ایلام در عصر هخامنشی



    دانشجو در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "جایگاه تمدن و فرهنگ ایلام در عصر هخامنشی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    تاریخ ایران باستان
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی شماره ثبت: 1810;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56991
    تاریخ دفاع
    ۱۰ مهر ۱۳۹۰
    دانشجو
    سعیده شریفی
    استاد راهنما
    روزبه زرین کوب

    پارسیان با ورود به جنوب غربی فلات ایران و در برخورد با تمدن کهن ایلام، برکنار از نفوذ این تمدن نماندند. آنها در بسیاری از زمینه¬ها چون هنر و صنعت از فنون و سبکهای ایلامی استفاده نمودند و دبیران کارآزموده ایلامی و زبان و خط آنها را در شاهنشاهی نوپای خود مورد استفاده قرار دادند. تمدن ایلام که از لحاظ سیاسی با روی کار آمدن هخامنشیان از صحنه قدرت حذف شده بود، همچنان در این دوره از لحاظ فرهنگی در صحنه باقی ماند که آثار و ویژگیهای آن را می¬توان بخصوص تا دوره خشایارشا به خوبی مشاهده کرد. پس از این دوره است که تمدن ایلام به تدریج در تمدن هخامنشی ادغام می¬شود به نحوی که به سختی می¬توان عناصر این دو فرهنگ را از هم تفکیک نمود. واژگان کلیدی : تمدن ایلام، تمدن هخامنشی، فنون ایلامی، دوره خشایارشا.
    Abstract
    When Persians arrived to the south west of Iran and contacted with ancient civilization of Elam, they used of Elamite techniques in many contexts like art and industry and also used of experienced elamite scribes and their language and script in the Persian Empire. Although with the rise of Achaemenids, elamite civilization was removed from the scene of political power, its culture remained in this period as we can see its effects and features particularly until xerxes' period. After this period Elamite civilization gradually merged with achemenid civilization as we can difficulty separate elements of these two cultures. Keywords: Elamite civilization, Achaemenid civilization, Elamite techniques, Xerxes'period.