عنوان پایان‌نامه

تاثیر بخبندان های زودرس پاییزه و دیررس بهاره بر عملکرد زراعت گندم دیم در استان کرمانشاه



    دانشجو در تاریخ ۳۰ شهریور ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر بخبندان های زودرس پاییزه و دیررس بهاره بر عملکرد زراعت گندم دیم در استان کرمانشاه" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 51573;کتابخانه دانشکده جغرافیا شماره ثبت: 1618
    تاریخ دفاع
    ۳۰ شهریور ۱۳۹۰
    استاد راهنما
    حسین محمدی

    یخبندانهای زودرس پاییزه و دیررس بهاره می¬تواند بر رشد و عملکرد گیاهان زراعی تأثیر مستقیم داشته باشد. در استان کرمانشاه به منظور مطالعه تغییرپذیری میزان عملکرد گندم دیم با توجه به تنش دماهای پایین، پنج ایستگاه انتخاب شد. پارامتر اقلیمی دما در دوره رویش گیاه از اکتبر تا ژوئن، برای 20 سال دوره آماری از سال 1988 تا 2007 و همچنین داده¬های میزان عملکرد گندم دیم در هر ایستگاه از سال 2007-1990 (کل آمار موجود) در نظر گرفته شد. پس از انجام آزمون¬های آماری لازم بر روی داده¬ها، اقدام به تعیین تاریخ شروع یخبندان¬های زودرس پاییزه و دیررس بهاره در سه آستانه صفر، 2- و 4- گردید. سپس به بررسی این مقادیر از نظر احتمال وقوع و تابع¬های توزیع آماری مختلف به¬طور مجزا برای شروع یخبندان زودرس پاییزه و دیررسی بهاره پرداخته شد. بر اساس بررسی¬های انجام شده نتایج بین 6 تابع احتمال نشان می¬دهد که توزیع یخبندان¬های ضعیف و میانگین مجموع تعداد روزهای یخبندان سالانه و همچنین تعداد سالانه روزهای یخبندان ضعیف در منطقه از توزیع نرمال و توزیع یخبندان¬های متوسط و شدید و همچنین میانگین تعداد روزهای یخبندان متوسط و شدید از توزیع پیرسون تیپ 3 تبعیت می¬کند. سپس بر مبنای تئوری تقاطع یا آستانه¬های بحرانی خاص سه دوره جوانه¬زنی، خوشه¬دهی و گل¬دهی گندم به-عنوان آستانه¬های بحرانی این محصول مورد بررسی قرار گرفت. این مراحل برای محصول فوق با توجه به اطلاعات فنولوژیکی ثبت شده در سازمان هواشناسی کشور و پرسش از متخصصین مربوطه تعیین گردید. پس از این مرحله با توجه به نیازهای حرارتی گندم طی مراحل مختلف فنولوژیکی اقدام به تعیین زمان آغاز و پایان مراحل حساس رشد (جوانه¬زنی، خوشه¬دهی و گل¬دهی) در سال-های مورد نظر شد. در دوره جوانه¬زنی دمای 1 درجه سانتیگراد و در دوره خوشه¬دهی و گل¬دهی دمای 9 درجه سانتیگراد به عنوان آستانه وقوع تنش سرمایی مد¬نظر قرار گرفت. حساسیت بیشتر محصول گندم دیم در دوره¬های خوشه¬دهی و گل¬دهی در برابر تنش¬های حرارتی خطرات بیشتری را به همراه دارد. بررسی تعداد دفعات وقوع عبور دما از آستانه بحرانی در دوره خوشه¬دهی نشان می¬دهد که در این دوره بیشترین فراوانی وقوع عبور دما از آستانه بحرانی را در مقایسه با سایر دوره¬های حساس دمایی وجود داشته است. بر اساس اطلاعات بدست آمده می¬توان اینگونه نتیجه-گیری کرد که
    Abstract
    The autumn Precocious frizzing and spring serotinous could have direct impact on Growth and operation of crop. In Kermanshah Province in order to low stress temperaturefive station had selected in order to study variability of dry wheat operation rate. Climate parameter of temperature was considered, in plant growth period from October to June for 20 year of statistical period (1988 to 2007) and also consideredthe dry wheat operation rate datain each station from 1990-2007. After than implement of the essential statistical test over the data, with done three threshold 0, -2 and -4 centigrade degree started to determined the beginning date of the autumn Precocious frizzing and spring serotinous. Then had surveyed this value in term of occur probability and various statistical distribution function,separately done for autumn Precocious frizzing and spring serotinous.The result show that in this region weak frizzing and Total average annual number of frost days and also number of annual weak frizzing has follow the normal distribution. And frizzing medium and intensive distribution also mean number day of frizzing medium and intensive will follow from Pierson typ3. Then base on intersection theory or critical threshold have surveyed three period germinate, Wheat Cluster and blossoming wheat as critical threshold. This stages for crops above have explained as for phonological information registered in meteorological organization of Iran and asked from specialist. After this stage as for thermal requisite of wheat during of difference phonological stagesin desire years had determinate the beginning and end timeof sensitive stage of growth (germinate, Wheat spikes and blossoming wheat). As thresholds cold stress occurs, was considered In germinate period 1 degree centigrade temperature and in clustering periods and blossoming 9 degree centigrade temperature. Greater sensitive of dry wheat in periods of Wheat Cluster and blossoming have the more danger in