عنوان پایاننامه
برسی تاثیر کارآفرینی اجتماعی بر توسعه اجتماعی(مطالعه موردی سازمانهای غیر دولتی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان)
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - ترویج کشاورزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6091;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66007
- تاریخ دفاع
- ۲۵ بهمن ۱۳۹۰
- دانشجو
- فاطمه کرمی
- استاد راهنما
- احمد رضوانفر
- چکیده
- تحقیق توصیفی-پیمایشی حاضر با هدف" بررسی تاثیر کارآفرینی اجتماعی بر توسعه سرمایه اجتماعی در سازمان های غیردولتی کشاورزی " انجام گردید. جامعه آماری این پژوهش حاضر را 563 نفر مدیر تعاونی های کشاورزی استان اصفهان تشکیل می داد، که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه¬ای با انتساب متناسب و با روش فرمول کوکران تعداد 163 نفر به عنوان نمونه تعیین گردید که در نهایت برای افزایش دقت نتایج، حجم نمونه به 200 نفر افزایش یافت. ابزار تحقیق، پرسشنامهای بود که روایی آن بر اساس نظر جمعی از اعضای هیأت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و صاحبنظران مربوطه تأیید گردید و برای تعیین میزان پایایی بخشهای مختلف، از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید (78/0 تا 93/0). دادهها با استفاده از نرمافزارهای SPSS:win18.5 و Lisrel8.5، تجزیه و تحلیل شدند. نتایج توصیفی نشان داد که وضعیت کارآفرینی اجتماعی و سرمایه اجتماعی در سازمان های غیر دولتی کشاورزی چندان مناسب نیست. نتایج حاصل از تحلیل همبستگی نشان داد که بین بعد ارتباطی، بعد ساختاری و بعد شناختی سرمایه اجتماعی با کارآفرینی اجتماعی سازمان های غیر دولتی کشاورزی مورد مطالعه رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که بین تمامی ویژگی های کارآفرینی مدیران با کارآفرینی اجتماعی سازمان های غیردولتی کشاورزی رابطه مثبت و معنی داری وجود داد. به منظور تلخیص متغیرها در چند عامل، از روش تحلیل عاملی استفاده گردید. نتایج این تحلیل نشان داد که در زمینه سرمایه اجتماعی سازمان های غیردولتی کشاورزی 3 عامل با 63/71 درصد تبیین واریانس کل و در زمینه کارآفرینی اجتماعی سازمان های غیردولتی کشاورزی 7 عامل با 13/66 درصد تبیین واریانس کل بدست آمد. در نهایت، نتایج تحلیل مدل معادلات ساختاری نیز نشان داد که سرمایه اجتماعی با ضریب مسیر 779/0 اثر مثبت و معنیداری بر کارآفرینی اجتماعی سازمان های غیردولتی کشاورزی داشته است.
- Abstract
- The purpose of this study was to investigatie the influence of social capital on social entrepreneurship development. The statistical population of the study consisted of the managers of agricultural cooperatives in Esfahan Province (N=563), out of which 163 people were selected as sample using Cochran formula. The sample size was later increased to 200 people for enhancing precision of the study. To collect data, proportional stratified random sampling method. A questionnaire was the main tool of study. The validity of the questionnaire was confirmed by panel of experts consisted faculty members of the departments of Agricultural Extension and Education and Entrepreneurship, University of Tehran. In order to measure the reliability of the questionnaire, Cronbach Alpha coefficients were calculated for the main scales of the questionnaire which ranged from 0.78 to 0.93. The data were analyzed by SPSS-win16 and Lisrel8.8 software's. Descriptive results showed that the state of social entrepreneurship and social capital in agricultural NGOs is not very good. The results of correlation analysis showed that there was significant and positive correlation between the communicational, structural and cognitive dimensions of social capital with social entrepreneurship of Agricultural Non Governmental Organizations. Also results of correlation analysis showed that there was significant and positive correlation between the call entrepreneurial characteristic of managers with social entrepreneurship of Agricultural NGOs. In order to Tabloid several operating variables, Factor analysis method was used. The results of this analysis showed that variables in the field of social capital 3 factors with 71/63 percent total variance explained, and in the field of social entrepreneurship 7 factors with 66/13 percent total variance explained. Finally Structural Equation model results showed that social capital with the path coefficient 0/779 have positive and significant effect on the social entrepreneurship of Agricultural NGOs.