عنوان پایاننامه
تعیین ارزش غذایی جلبک دریایی Gracilariopsis persica استفاده از سطوح مختلف آن در جیره غذایی مرغان تخمگذار
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 49211;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 516
- تاریخ دفاع
- ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۰
- دانشجو
- امید وثوق شریفی
- استاد راهنما
- سیدداود شریفی
- چکیده
- این آزمایش به منظور تعیین ارزش غذایی جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا و بررسی امکان استفاده از آن در تغذیه مرغان تخم گذار انجام شد. ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل متابولیسم جلبک به ترتیب مطابق روشهای توصیه شده AOAC (1994) و Sibbald اندازه¬گیری شد. اثرات سطوح مختلف جلبک در جیره بر عملکرد با استفاده از 100 قطعه مرغ سویه های لاین w-36، در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار (جیره های حاوی سطوح صفر(شاهد)، 5، 10، 15 و 20 درصد جلبک) با 5 تکرار و هر تکرار شامل 4 قطعه مرغ، به مدت 12 هفته انجام شد. درصد تخم¬گذاری، مصرف خوراک، ضریب تبدیل، وزن تخم¬مرغ، توده تخم¬مرغ به طور هفتگی و صفات کیفی نظیرواحد هاو، ارتفاع سفیده، رنگ زرده، وزن پوسته، ضخامت پوسته، استحکام پوسته و چگالی تخم مرغ هر دو هفته یکبار اندازه گیری شد. میزان کلسترول زرده تخم مرغ، LDL، HDL و کلسترول سرم خون، غلظت مالون دی¬آلدئید زرده و ید در تخم مرغ در هفته آخر آزمایش اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا دارای پروتئین خام، فیبر خام، الیاف محلول در شوینده خنثی، الیاف محلول در شوینده اسیدی، خاکستر خام، چربی خام، کلسیم، فسفر، سدیم و انرژی خام به ترتیب 05/23%، 2/7%، 8/19%، 8/10%، 5/25%، 1/0%، 9/0%، 34/0%، 205/1% و 4/2399 کیلوکالری بر کیلو گرم بود. همچنین انرژی قابل متابولیسم ظاهری، انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت، انرژی قابل متابولیسم حقیقی و انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ازت به ترتیب 04/2185، 72/2195، 76/3398 و 84/3204 کیلو کالری بر کیلو گرم بود. نتایج استفاده از سطوح مختلف جلبک در جیره نشان داد که میزان تخم¬گذاری در تیمارهای حاوی بیش از 5 درصد جلبک کاهش یافت (05/0P<). در 8 هفته پایانی کاهش تخم¬گذاری تنها در جیره های حاوی 20 درصد جلبک مشاهده شد. تفاوت معنی داری در مصرف خوراک و وزن تخم مرغ بین تیمارها مشاهده نشد. ضریب تبدیل در تیمارهای حاوی سطوح بیش از 5 درصد جلبک در جیره بالا تر از تیمار شاهد بود (05/0P<). توده تخم مرغ تیمارهای حاوی بیش از 10 درصد جلبک بطور معنی داری کاهش یافت (05/0P<). واحد هاو، رنگ زرده و استحکام پوسته در اثر استفاده سطوح مختلف جلبک در جیره تغییر معنی داری نکرد. وزن پوسته در تیمارهای حاوی سطوح 10 و20 درصد جلبک از شاهد بیشتر بود (05/0P<). ضخامت پوسته و چگالی تخم¬مرغ در مرغهایی که جیره¬های حاوی سطوح مختلف جلبک را دریافت می¬کردند افزایش یافت (05/0P<). استفاده از سطوح 5، 15 و 20 درصد جلبک موجب افزایش معنی دار LDL سرم خون پرندگان شد (05/0P<). غلظت HDL سرم خون در پرندگانی گه 10 درصد جلبک در جیره دریافت کردند کاهش یافت (05/0p<). میزان محتوای ید تخم مرغ در اثر استفاده از سطوح مختلف جلبک در جیره بطور معنی داری افزایش یافت (05/0P<). ولی غلظت مالون¬دی¬آلدئید زرده (شاخص پراکسیداسیون) با افزودن جلبک به جیره کاهش یافت (05/0P<). نتایج نشان داد که می¬توان تا سطح 5% از جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا در جیره غذایی مرغان تخم گذار بدون اثر منفی بر عملکرد تولید و یا کیفیت تخم¬مرغ تولیدی استفاده نمود. بعلاوه می¬توان با استفاده از این ماده مقدار ید تخم¬مرغ را افزایش داد و ماندگاری آن را بهبود بخشید. مطالعات بیشتر در خصوص کاربرد این ماده خوراکی دریایی در تغذیه طیور توصیه می¬شود. کلید واژه: جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا، مرغان تخم گذار، ترکیبات شیمیایی، انرژی قابل متابولیسم، درصد تخمگذاری
- Abstract
- This study was conducted to determine the nutritional value of seaweed Gracilariopsis persica and to evaluate its utilization in layer nutrition. Metabolizable Energy and chemical composition of seaweed were measured according Sibbald and AOAC (1994) methods, respectively. One-hundred 23-weeks old Hy-line W-36 hens were allocated to five dietary groups with 20 birds in each group. Each treatment group was represented by five replicates of four birds. The treatment groups were fed with experimental diets containing 0(control), 5, 10, 15 and 20 percent seaweed. The birds were maintained on the experimental diets for 12 weeks. ٍEgg production, feed intake, feed conversion ratio, egg weight and egg mass were calculated weekly, and albumen height, haugh units, shell weight, shell thickness, shell strength, egg density, yolk color were measured every other week. Also, sera cholesterol, serum LDL and HDL, yolk cholesterol, Malondialdehyde (MDA) value and the amount of Iodine in eggs were determined at the end of experiment. The results showed that the CP, CF, NDF, ADF, ASH, EE, Ca, P, Na and GE of the seaweed were 23.05%, 7.2%, 19.8%, 10.8%, 25.5%, 0.1%, 0.9%, 0.34%, 1.205% and 2399.4 Kcal/Kg respectively. Egg yield reduction was seen in birds fed on diets containing levels of10, 15 and 20% seaweed in their diets. At the 8th weeks of the study, egg yield decrease in birds received 20% seaweed in their diet (p<0.05). Feed consumption and egg weight were not significantly affected by feeding seaweed in the diets. The feed conversation ratio in the groups fed with more than 5% seaweed was higher than control group (P<0.05). Egg mass decreased significantly in the treatments that fed on diets containing level 15 and 20% seaweed. There was only a significant decline of albumen height by feeding diet containing 15% seaweed. No significant changes in the Hough Units, yolk color and shell strength were seen by different levels of seaweed in the diets. An increase in shell weight was seen by using 10 and 20% feeding seaweed in the diets and the shell thickness and egg density increased in birds fed on the diets containing seaweed. The levels of 5, 15 and 20% seaweed in the diets increased the LDL of serum(P<0.05). The concentration of sera HDL decreased in birds fed on diets containing 10% seaweed.(P<0.05). the concentration of Iodine in the eggs increased by including seaweed in the diets. However, MDA value in egg decreased in birds fed on diets containing seaweed. These results showed that usage of 5% seaweed Gracilariopsis persica in the layer hens' diet doesn't have negative effect on production performances or egg quality. In addition with use of this seaweed, the amount of Iodine in the egg and it’s storage time increased. Further studies are recommended on this topic. Key words: seaweed, Gracilariopsis persica, layer hens, chemical composition, Metabolizable Energy, quantitative and qualitative traits.