عنوان پایان‌نامه

کنترل کپک آبی سیب توسط دو گونه مخمر و امکان تلفیق آنها با متیل جاسمونات و سیلیکون



    دانشجو در تاریخ ۲۳ آبان ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "کنترل کپک آبی سیب توسط دو گونه مخمر و امکان تلفیق آنها با متیل جاسمونات و سیلیکون" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 49950;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 536
    تاریخ دفاع
    ۲۳ آبان ۱۳۹۰
    استاد راهنما
    حشمت اله امینیان

    در این پژوهش، فعالیت بیولوژیکی دو گونه مخمر به تنهایی و در ترکیب با دو ماده سیلیکون و متیل¬جاسمونات ارزیابی شد. ابتدا پنج جدایه A4، A6، B2، B5 و P982 قارچPenicillium expansum از آزمایشگاه بیماری¬شناسی پردیس ابوریحان دریافت گردید و با انجام آزمون بیماریزایی دو جدایه A4 و A6 برای انجام آزمایشات بعدی انتخاب شدند. همچنین هشت جدایه مخمری از آزمایشگاه بیماری¬شناسی پردیس ابوریحان دریافت شد و با انجام آزمون چهار نقطه¬ای دو گونه Metschnikowia pulcherrima (M12) و Torulaspora delbrueckii (M15) انتخاب شد و فعالیت آنتاگونیستی آن¬ها علیه قارچ در شرایط آزمایشگاهی و انباری مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات نشان دادند که کنترل کنندگی مخمر M. pulcherrima در دمای C?20 به میزان 67% و در دمای C?4، 73% و درصد کنترل کنندگی مخمر T. delbrueckii در دمای C?20، 64% و در دمای C?4، 59% می¬باشد. در بررسی تاثیر غلظت¬های مختلف (0، 2/0، 4/0، 6/0، 1 و 2% ((Wt/Vol) سیلیکون بر جدایه¬های قارچ عامل بیماری در شرایط آزمایشگاهی در محیط PDA مشاهده شد که سیلیکون در غلظت¬های بالاتر از 6/0% بطور کامل و صد در صد از رشد قارچ عامل بیماری جلوگیری کرد. در حالیکه غلظت¬های مختلف (0، 10، 100، 200 و µM 500) متیل¬جاسمونات در شرایط آزمایشگاهی تاثیر چندانی بر رشد میسلیومی جدایه¬های قارچی نداشت. نتایج مربوط به تاثیر سیلیکون در غلظت¬های مختلف بر جمعیت مخمرهای آنتاگونیست در محیط NYDB نشان داد که سیلیکون تاثیر منفی بر جمعیت مخمرها ندارد. متیل¬جاسمونات در غلظت¬های مختلف باعث افزایش جمعیت مخمر M. pulcherrima در شرایط آزمایشگاهی شد و همچنین هیچ تاثیر سوئی بر جمعیت مخمر T. delbrueckii نشان نداد. در بررسی تاثیر مخمرهای آنتاگونیست و سیلیکون در کنترل کپک آبی سیب مشاهده شد که مخمرهای آنتاگونیست و سیلیکون در هر دو شرایط سردخانه و دمای اتاق بیماری را کنترل کردند، اما تیمار ترکیبی مخمر و سیلیکون با غلظت 2/0% در دمای C?20 به میزان 63% و مخمر همراه با سیلیکون 1% در دمای C?4 بطور 100% و کامل، سبب کنترل بیماری روی میوه¬های سیب شد. همچنین متیل¬جاسمونات به تنهایی باعث کنترل بیماری شد، و تیمار مخمر همراه با متیل¬جاسمونات با غلظت Mµ 100 در هر دو دمای 20 و C?4، به میزان 88% و 95%، به ترتیب، قطر لکه¬های روی میوه¬های سیب را کاهش داد. در بررسی تاثیر تیمارهای مخمر M. pulcherrima و متیل¬جاسمونات با غلظت Mµ 100 بر فعالیت آنزیم پراکسیداز و همچنین میزان ترکیبات فنلی مشخص شد که تیمارهای فوق به تنهایی و در ترکیب با یکدیگر باعث افزایش فعالیت آنزیمی و همچنین میزان ترکیبات فنلی در بافت میوه سیب شد که این افزایش آنزیم پراکسیداز و ترکیبات فنلی می¬تواند به عنوان یکی از مکانیسم¬های کنترلی بیماری کپک آبی سیب باشد. نتایج حاصل نشان داد تلفیق مخمرها با دو ماده متیل¬جاسمونات و سیلیکون، با القاء واکنش-های دفاعی (توسط Si و MJ) و اثر مستقیم روی قارچ عامل بیماری (Si) باعث بهبود کنترل بیماری شد.
    Abstract
    In this study, biological activity of two yeast species alone and in combination with silicon and methyl jasmonate evaluated in vitro and in vivo. So, five isolates of Penicillium expansum (A4, A6, B2, B5 and 982) and eight isolates of yeast were obtained from Plant Pathology Laboratory of Abouraihan Campus, University of Te-hran. two isolates of P. expansum (A4 and A6) were selected based on higher patho-genecity on apple for the experiments. Two species of yeast (M. pulcherrima and T. delbrueckii) were selected for further experiments. Antagonistic activity of yeasts were evaluted in vitro and in vivo condition. The experiments were showed that antago-nistic activity of M. pulcherrima at 4 and 20°C was 73 and 67% respectively, and for T. delbrueckii was 59 and 64%, respectively. The effect of differenet concentrations (0, 0.2, 0.4, 0.6, 1 and 2% Wt/Vol) of Silicon (Si) on mycelial growth of P. expansum showed that Si in concentrations of higher than 0.6% inhibited the growth of pathogen completely. Methyl jasmonate (MJ) in different concentrations (0, 10, 100, 200 and 500 µM) had no direct effect on pa-thogens. Our results showed that Si had no effect on population dynamics of yeasts. MJ enhanced the growth dynamics of M. pulcherrima and had no effect on population dy-namics of T. delbrueckii. in vivo assays, the yeasts and Si alone decreased decay areas on apple fruits, the combination of yeasts with Si at 0.2 and 1% was more effective approach to reduce the lesion diameter of apple blue mold decay than the applications of yeasts and Si alone at both of temperatures, 20 and 4°C. MJ alone reduced lesion area, but the combination of yeasts with MJ at 100 µM was more effective approach to reduce the lesion area of apple blue mold than the applications of yeasts and MJ alone at both of temperatures, 20 and 4°C. Peroxidase activity and total phenolic content in apple fruit treated with M. pulcherrima and MJ at 100 µM alone and yeast in combination with MJ increased. Enhance in Peroxidase activity and total phenolic content can be one of mechanisms of control of apple blue mold.