عنوان پایان‌نامه

بررسی فقهی و حقوقی قاعده عدل و انصاف



    دانشجو در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی فقهی و حقوقی قاعده عدل و انصاف" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 48832;کتابخانه دانشکده الهیات و معارف اسلامی شماره ثبت: 2002ف
    تاریخ دفاع
    ۳۰ بهمن ۱۳۸۹
    دانشجو
    علی دادخواه

    قاعده عدل و انصاف، اصطلاحی است که گرچه در آثار فقیهان متأخر و در لابلای مسایل مختلف، اشاره هایی اجمالی به آن دیده می شود، به هیچ وجه تبیین شفافی از آن به عمل نیامده است. از این رو برخی از اساس منکر چنین قاعده ای شده اند، برخی دیگر گرچه نام قاعده را بر آن اطلاق کرده اند، اجرای آن را منوط به وجود دلیل خاص نموده اند، و برخی نیز آن را به عنوان قاعده - هر چند محدود به مسأله ای خاص- پذیرفته اند. در پژوهش حاضر پس از ارائه توضیحاتی در مورد برخی مفاهیم موردنیاز، تلاش شده است تا ابتدا با استقصا در منابع شرع، مستنداتی معتبر برای اثبات قاعده مزبور گردآورده شود. در ادامه و بعد از اثبات حجیت قاعده، به منظور تبیین گستره و چهارچوب دلالت این قاعده، شرایط اجرای آن و مسایلی در این ارتباط مورد بررسی قرار گرفته است. با روشن شدن ماهیت و جوانب قاعده، مصادیقی فقهی- حقوقی از آن نیز به طور مستقل به بحث گذاشته شده است و در پایان، نتایج به دست آمده از بررسی ها، در راستای دستیابی به قاعده ای تأثیرگذار در فرآیند استنباط، ذکر گردیده است.
    Abstract
    Justice and equity principle is term although that’s visible in writting of jurisprudents recent glimps, at all explain clear. some of the jurisprudent don’t accept this term as a principle ,but some of them apply it and a group of them, if exist a special reason, nominate it as a principle. In present research, at first explain about the require texts. then collect the valid documentations to prove this principle. after that explain about perform’s qualification of principle, frame of it, and legal-juridical example. finally account result of study to access in affictive institution in process elicitation.