عنوان پایان‌نامه

تاثیر کودها ازته و پتاسه در افزایش تحمل ۴ رقم گندم به شوری



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر کودها ازته و پتاسه در افزایش تحمل ۴ رقم گندم به شوری" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4845;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52703
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۰

    اثرات منفی شوری بر جذب و تعادل عناصر غذایی در گیاه، توسط پژوهشگران فراوانی مورد مطالعه قرار گرفته است. زمانی که گیاه در معرض تنش شوری واقع می¬شود، جذب نیتروژن بیش از سایر عناصر غذایی کاهش می¬یابد. مطالعات نشان می¬دهند که با اعمال مدیریت کودی مناسب در اراضی شور، می¬توان ضمن افزایش عملکرد، خصوصیات کیفی محصول را نیز بهبود بخشید. در این تحقیق طی آزمایشی اثرات مصرف نیتروژن و پتاسیم بر رشد و نمو ارقام گندم تحت تأثیر تنش شوری مورد مطالعه قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: نیتروژن در چهار سطح (0، 50، 100 و 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به صورت سولفات آمونیوم)، پتاسیم در سه سطح (0، 50 و 100 کیلوگرم پتاسیم در هکتار به صورت سولفات پتاسیم) و چهار رقم گندم بهاره (پیشتاز، نیک¬نژاد، شعله و فلات) که در یک خاک شور با شوری طبیعی 8 دسی زیمنس بر متر و به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که در شرایط شوری خاک مورد استفاده، افزایش سولفات آمونیوم و سولفات پتاسیم (100 کیلوگرم در هکتار) شاخص¬های رشد گیاه را افزایش داد ولی در تیمار 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار رشد و نمو گیاهان کاهش یافت. همچنین کاربرد سولفات آمونیوم در این خاک بر نسبت K/Na در گیاه گندم در سطح یک درصد معنی دار بود. با افزایش غلظت سولفات آمونیوم نسبت K/Na افزایش یافت و به طور کلی کاهش سدیم و افزایش نسبت K/Na از دلایل عمده بهبود رشد در غلظت 100 کیلوگرم نیتروژن در هکتار سولفات آمونیوم محسوب می¬شوند.
    Abstract
    Negative effects of salinity on absorption and balance of nutrient elements in plants have been highlighted by many researchers. When the plant is exposed to salinity nitrogen uptake more than other food elements is reduced. It seems application of proper fertilizer management saline land the performance and features quality of the agriculture of products can be improved. Therefore the experimental effects of nitrogen on growth and development of wheat varieties under the influence of salinity was studied. Treatments were four levels of nitrogen (0, 50, 100 and 150 kg of ammonium sulfate per hectare), three levels of potassium (0, 50 and 100 kg of potassium sulfate per hectare) and four varieties of spring wheat (Niknezhad, Pishtaz, Shole and Falat) in saline soil with EC=8dSm-1 .The experiment of design was a factorial within complete randomized design with three replication. The results showed that salinity had a significant impact on growth and development of plants. In terms of salinity ammonium sulfate 100 kg of nitrogen per hectare increased growth and growth indicators but at the 150 kg nitrogen per hectare plants growth was reduced. Interactive effects of salinity and potassium sulfate on the K/Na ratio in the plant were significant. With increase of ammonium sulfate concentration the K/Na ratio increased. Its conducted that a reduction in sodium and increase in the K/Na ratio are main reasons to improve growth at the 100 kg of nitrogen per hectare treatment.