عنوان پایاننامه
طراحی و ساخت خشک کن مادون قرمز
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی-مکانیک ماشینهای کشاورزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 47064;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 450
- تاریخ دفاع
- ۱۵ آذر ۱۳۸۹
- دانشجو
- امیر شمسا
- استاد راهنما
- غلامرضا چگینی, جواد خزائی
- چکیده
- طبق آمار فائو در سال 2007 حدود 20درصد میوه جات و 50درصد سبزیجات در کشورهای در حال توسعه بع علت داشتن رطوبت اولیه بالا و نبود امکانات نگهداری کافی به ضایعات تبدیل می شود.خشک کردن به منظور حفظ کیفیت محصول سالهاست مورد پژوهش محققان کشورهای مختلف می باشد. هر ماده ای که دمای آن بالاتر از صفرمطلق باشد انرژی مادون قرمز از خود ساطع میکند.انرژی مادون قرمز با نوسان شدید مولکول ها در لایه های مختلف ماده موجب ایجاد گرما می شود که این یکی از مهم ترین مزیت های مادون قرمز می باشد.زیرا بدین صورت از اتلاف انرژی تا حد بسیار زیادی جلوگیری می شود. خشک کن ساخته شده در این پژوهش به منبع تشعشع نزدیک مادون قرمز با حداکثر طول موج 1200 نانومتر مجهز است. برگ های شیوید و سیب زمینی ورقه شده مورد آزمایش خشک کردن قرار گرفت. کاهش رطوبت نمونه ها در فواصل زمانی 10 دقیقه برای دماهای 45 و 55 درجه سانتیگراد و فاصله زمانی 5دقیقه برای دمای 65 درجه سانتیگراد ثبت شد.زمان لازم جهت کاهش رطوبت در هر سطح وابسته به شرایط خشک کردن بود که بالاترین آن در 45 و کمترین آن در 65 درجه بود.همچنین مقایسه با خشک کنبستر سیال هوای داغ در شرایط مشابه صورت گرفت. خشک کن ساخته شده زمان عملیت را بسیار کاهش داد(32%) علاوه بر اینکه مصرف انرژی برای تبخیر اب را نسبت به هواب داغ 57 درصد کاهش می دهد.نتایج نشان داد که خشک کردن به روش هوای داغ باعث پف کردن و تغییر شکل و رنگ محصول می شود اما در خشک شدن مادون قرمز محصول رنگ اولیه خود را حفظ و ترک وپف کردن در محصول دیده نمی شود. خشک کن مادون قرمز 57درصد کاهش مصرف انرژی نسبت به خشک کن هوای داغ در شرایط مشابه برای محصول سیب زمینی داشت
- Abstract
- Abstract: About 20% of fruits and 50% of vegetables is useless because of high moisture content and lack of good keeping units. Drying is subject of many researches around the world for keeping agricultural products. Any object that have the temperature over real zero radiate infrared energy from itself. Infrared radiation heat and dry objects with molecular vibration and this is the most important advantage of this method because IR heat the object from inside and do not heat the air. This, helps us to reduce the energy consumption. This infrared dryer is equipped with near-infrared radiators with peak wavelength at 1200 nm. For performance evaluation of the dryer dill weeds and potato slices dried. The moisture loss was recorded at 10 min intervals for 45 and 55 ?C and 5 min interval for 65 ?C during IR drying. The required time to reduce the moisture ratio to any given level was dependent on the drying conditions, being the highest at 45? and the lowest at 65?. Comparison was also made with the similar set of data obtained from the hot air drying system. The IR-drying reduced the processing time dramatically (32%), in addition to consuming less energy (57%) for water evaporation compared to hot air drying. It results showed that hot air drying required more drying time than IR-drying at all drying conditions. Although hot air drying required more energy consumption than IR-drying at almost all drying conditions Keyword: Drying, Infrared, Effective diffusion, Moisture rate, Drying rate, Energy consumption