عنوان پایان‌نامه

مطالعه اثرات ضد ویروسی عصاره سیر بر روی ویروس برونشیت عفونی



    دانشجو در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مطالعه اثرات ضد ویروسی عصاره سیر بر روی ویروس برونشیت عفونی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3561;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3561;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68293
    تاریخ دفاع
    ۲۷ بهمن ۱۳۹۳

    سیر از زمان قدیم به عنوان طعم دهنده غذایی، ضد میکروب و ضد اسهال استفاه می شده است. با توجه به عوارض جانبی داروهای تجاری, استفاده از داروهای گیاهی به عنوان پیشگیری کننده و درمان، مد نظر محققان و پژوهشگران قرار گرفته است. ویروس برونشیت عفونی در گله های طیور به عنوان یکی از مهم ترین ویروس ها از نظر خسارت اقتصادی است. با توجه به روش خاص تکثیر این ویروس, جهش های متنوع در هر بار تکثیر سبب ایجاد سویه های جدید از این ویروس شده که ایمنی متقاطع با واکسن های موجود ندارد. در این مطالعه، اثر مهاری عصاره سیر بر روی ویروس برونشیت طیور مورد مطالعه قرار گرفته است. اجزای تشکیل دهنده عصاره آبی سیر به روش کروماتوگرافی گازی (GC-MASS) تعیین گردید. تخم مرغ های جنین دار 9 روزه جهت تزریق ویروس و عصاره آبی سیر مورد استفاده گرفت. آزمون در 4 گروه انجام شد, گروه اول به منظور تیتراسیون ویروس بود. گروه دوم شامل رقت هایی از ویروس که با میزان مساوی از عصاره آبی مخلوط شده بود، گروه سوم رقت و میزان ثابتی از ویروس و پس از 8 ساعت با میزان ثابتی سیر و گروه چهارم با غلظت های مختلف سیر تیمار شدند. آزمون شاخص جنینی (Embryo Index EI) برای ارزیابی استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده همزمان ویروس 91/4 و عصاره آبی سیر, در تمام رقت ها سبب افزایش این شاخص شده است و استفاده همزمان ویروس M41 و عصاره آبی سیرسبب اقزایش این شاخص در غلظت های 2- و 3- (لگاریتم بر پایه ده) از ویروس می شود. استفاده عصاره سیر 8 ساعت پس از تلقیح ویروس سبب افزایش معنادار شاخص جنینی در مورد هر دو سویه ویروس گردید. با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت که عصاره آبی سیر اثر مهاری بر روی روند پاتولوژیک ویروس بر روی بدن جنین جوجه دارد.
    Abstract
    From the olden time, garlic has been used as a flavour, antimicrobial and antidiarrheal agents. Due to the side effects of commercial medicines, use of medicinal plants for prevention and cure are considered by scientists. Infectious Bronchitis Virus (IBV) is one of the economic loss factor in the poultry industry. The specific method of this virus replication makes mutation and new variants during each replication and these variants do not have cross immunity with available vaccines. In this study, the inhibitory effects of garlic extract on IBV were evaluated. The compositions of garlic extract were analyzed by gas chromatography-mass detection. Eggs in the 9th day of embryonic period were used for virus and garlic extract injection. Trial was done in four groups. First group was used for virus titration; second one for mixture of different titration of virus with fixed amount of garlic extract. Third group was exposed with a specificed titration of virus and after 8 hours was treated by fixed amount of garlic extract. The last group was treated with different dilutions of garlic extract. Finally the Embryonic Index (EI) was calculated. Results showed that mixtute of 4/91 variant of IBV and garlic extract, in all titration of virus significantly increases the EI and this increase for M41 variant was significant just for 10-2 and 10-3 titration of virus. Treating by garlic extract, 8 hours after exposure with specific titration of virus caused significant increase in EI in both variants of virus. In conclusion, the garlic extract has inhibitory effect on pathologic process of IBV in the embryo of chickens.