عنوان پایان‌نامه

تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم L.Plantarum kc۴۲۶۹۵۱ بر برخی شاخصهای رشد و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان واکسینه شده با واکسن یرسینیوس ساخت داخل




    رشته تحصیلی
    بهداشت آبزیان
    مقطع تحصیلی
    دکتری تخصصی PhD
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 675 ت;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76869;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 675 ت;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 675 ت;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76869;کتابخانه
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۵
    دانشجو
    کمیل پاکزاد
    استاد راهنما
    مهدی سلطانی

    هدف از این مطالعه بررسی اثر واکسن غوطه وری یرسینیا روکری (Yersinia ruckeri) و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (L. plantarum) به صورت مجزا و باهم بر برخی شاخصهای رشد و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان در مدت 72 روز آزمایش بود. تعداد 960 ماهی قزل آلا (2±5/29 گرمی) در 12 تانک فایبرگلاس به تراکم 80 ماهی برای هر تانک (هر تیمار سه تکرار، 240 ماهی برای هر تیمار) به صورت تصادفی تقسیم شدند. در تیمار اول ماهیان واکسینه شده با جیره حاوی پرویبوتیک تغذیه شدند. تیمار دوم شامل ماهیان واکسینه و تغذیه شده با جیره شاهد بود. در تیمار سوم ماهیان غیر واکسینه با جیره حاوی پروبیوتیک تغذیه شدند و در آخر تیمار شاهد در بردارنده ماهیان غیر واکسینه و تغذیه شده با جیره فاقد پروبیوتیک بود. شاخصهای رشد در پایان آزمایش و برخی فاکتورهای ایمنی و بیوشیمیایی در فواصل زمانی 12 روزه اندازه گیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده قزل آلای واکسینه شده و تغذیه شده با جیره پروبیوتیک افزایش رشد قابل توجهی را در مقایسه با گروه کنترل و گروه واکسینه شده و تغذیه شده با جیره بدون پروبیوتیک نشان داد (05/0 > P). تعداد لکوسیتها، درصد لنفوسیتها و همچنین میزان پروتئین و ایمونوگلوبولین کل، آلکالین فسفاتاز، لیزوزیم و تیتر آنتی بادی اختصاصی در گروهای واکسینه شده بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0 > P). علاوه بر این میزان فعالیت لیزوزیم، آلکالین فسفاتاز و غلظت پروتئین و ایمونوگلوبولین کل در قزل آلای واکسینه و تغذیه شده با جیره پروبیوتیک بیشتر از ماهیان واکسینه و تغذیه شده با جیره فاقد پروبیوتیک بود (05/0 > P). مطالعه حاضر برای اولین بار وجود اثر هم افزایی بین واکسن یرسینیوزیس و پروبیوتیک تولید کننده اسید لاکتیک را نشان داد.
    Abstract
    The aim of this study was to investigate the effect of immersion vaccination Yersinia ruckeri bacterin and diet supplemented with L. plantarum as probiotic, alone and together on some growth and immune parameters of rainbow trout for 72 days rearing period. Nine hundred and sixty specimens (29.5 ± 2 g) were randomly allocated into 12 fiber glass tank (4100 L) at a density of 80 fish per tank (240 fish per treatment). Fish in the first group were vaccinated by immersion vaccination and fed diet supplemented with probiotic. The second group was vaccinated similar to the first group; however, fish was fed basal diet. The third group immersed in sterile PBS and fed with probiotic and the last group immersed in sterile PBS and fed basal diet. The leukocyte counts, serum lysozyme, serum biochemical factors, antibody titration, total IgM and alkaline phosphatase were measured in twelve days interval till the end of the experiment. Moreover, the growth performance were evaluated at the end of the experiment. Immunized groups had higher leukocyte population than unimmunized groups fed diet supplemented with or without probiotic (P < 0.05). Interestingly, the activity of lysozyme, alkaline phosphatase and the level of total IgM and total protein was significantly higher in immunized fish fed diet supplemented with probiotic than immunized group fed basal diet (P < 0.05). Significantly better growth performance in terms of feed conversion ratio, weight gain and thermal growth coefficient (TGC) was seen in group immunized and fed probiotic than immunized group fed basal diet. Also the level of lysozyme in control fish was generally lower than fish fed diet supplemented with probiotic either immunized or unimmunized group. (P < 0.05). These results indicate that feeding probiotic after vaccination can enhance the efficacy of immersion vaccination Y. ruckeri bacterin.