عنوان پایان‌نامه

بررسی فعالیت ضدباکتریایی نمونه های مختلف عسل علیه باکتری های مولد عفونت های زخم



    دانشجو در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی فعالیت ضدباکتریایی نمونه های مختلف عسل علیه باکتری های مولد عفونت های زخم" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 5726;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 69153
    تاریخ دفاع
    ۳۱ خرداد ۱۳۹۴

    شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی در میان سویه های بیماریزا، شناسایی عوامل درمانی جایگزین را ضروری می سازد. به تازگی کاربرد بالینی عسل به دلیل خواص شناخته شده آن نظیر ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و خواص ترمیم زخم افزایش یافته است. اگرچه قابلیت های درمانی عسل به خوبی مورد تأیید قرار گرفته است، اما تاکنون ویژگی های فیزیکوشیمیایی، خواص ضد باکتریایی و ضداکسیدانی عسل های ایرانی و مکانیسم های احتمالی آنها مورد بررسی قرار نگرفته است. در مطالعه حاضر 53 عسل ایرانی از نظر خواص فیزیکوشیمیایی بررسی شدند. با به کارگیری روش های استاندارد، غلظت های مختلف نمونه های عسل علیه چهار سویه استاندارد مورد آزمایش قرار گرفت. در ادامه عسل های منتخب با سطوح بالای معادل فنلی، علیه 16 سویه بالینی مقاوم بررسی شده و کینتیک فعالیت باکتری-کشی آنها تعیین شد. همچنین توانایی عسل های منتخب در ممانعت از تشکیل بیوفیلم مورد بررسی قرار گرفت. نقش های احتمالی پراکسید هیدروژن، اسمولاریته، pH، پلی فنل ها و پپتیدها در فعالیت ضدمیکروبی نمونه های عسل به طور جداگانه با روش های استاندارد مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. اغلب مقادیر ثبت شده عسل ها در محدوده پارامترهای کیفی تعیین شده توسط Codex Alimentarius قرار داشتند. حداقل غلظت های مهاری (MIC) عسل ها در محدوده 3.12 تا 50<% وزنی/حجمی قرار داشتند. بقای سویه ها به میزان معنی داری در حضور عسل های منتخب کاهش یافت و این نمونه ها توانستند تشکیل بیوفیلم سویه های Staphylococcus aureus و Pseudomonas aeruginosa را در غلظت های 25%? مهار کنند. ارزیابی مقایسه ای عسل های ایرانی ارتباط مشخصی را میان فعالیت های آنتی اکسیدانی، محتوای فنلی کل و شدت رنگ آنها نشان داد. به علاوه، ترکیبات اصلی دخیل در فعالیت ضدباکتریایی هر عسل منتخب تعیین گردید. نتایج این بررسی نشان می دهد که عسل های ایرانی منبع ترکیبات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی هستند. براساس نتایج، عسل های ایرانی منتخب مقادیر MIC کمتری از عسل های استاندارد گزارش شده مانند Manuka و Tualang داشته و می توانند به عنوان جایگزین این عسل ها مطرح شوند.
    Abstract
    Incidence of multidrug-resistant pathogens is increasing, thus discovery of alternative therapeutic agents is needed. Recently, the pharmaceutical interest in honey samples due to their well-known health properties, including antioxidative, antimicrobial, and wound healing properties has increased. Although therapeutic potentials of honey has been effectively established, the physicochemical properties, antibacterial and antioxidant activities of Iranian honey samples and their probable mechanisms have not been conducted. In the present study 53 Iranian honeys were characterized for their physicochemical properties. Using standard methods, different concentrations of honey samples were tested against four reference strains. Selected honeys with high levels of phenolic equivalent were analysed against 16 drug-resistant clinical isolates and were studied for kinetic of bacterial killing. Also, the ability of selected honey samples to prevent biofilm formation was checked. The possible roles of hydrogen peroxide, osmolarity, pH, polyphenols and peptides in antimicrobial activity of honey samples were seperately analysed by different standard protocols. Most of honeys registered values within the quality parameters specified by the Codex Alimentarius. The MICs (Minimum Inhibitory Concentration) of Iranian honey samples ranged from 3.12 to >50% (w/v). Bacterial survival of Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa reduced significantly by selected honeys. Moreover, all selected honeys were able to prevent biofilm formation of S. aureus and P. aeruginosa strains at concentrations of ? 25%. Comparative assessments of Iranian honeys indicated the marked correlation between antioxidant activities, total phenolic contents and the color intensity (ABS450) of honeys. Moreover, the main compounds involved in the antibacterial activity of each selected honey were determined. The results have shown that Iranian honeys may be sources of antioxidants and antimicrobial agents. According to the results, selected Iranian honey samples had lower MIC values than reported standard honeys such as Manuka and Tualang and could be used as alternative medical grade honey.