عنوان پایان‌نامه

طراحی الگوی راهبردی تولید شیر و فراورده های لبنی ارگانیک



    دانشجو در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "طراحی الگوی راهبردی تولید شیر و فراورده های لبنی ارگانیک" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6939;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75422;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6939;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75422
    تاریخ دفاع
    ۱۹ مرداد ۱۳۹۵

    طی دو دهه گذشته تولیدات دامی ارگانیک با افزایش اقبال تولیدکنندگان، سیاست‌مداران و مصرف‌کنندگان سراسر دنیا همراه بوده است. تحقیق حاضر با هدف تبیین شرایط کنونی، شناسایی الزامات و پیش نیازهای تولید شیر ارگانیک به منظور طراحی الگوی راهبردی تولید شیر و فرآورده‌های لبنی ارگانیک در استان اردبیل انجام گرفته است. با توجه به ضرورت بررسی میدانی و پرسشگری از افراد مختلف دخیل در امر سیستم تولید شیر و فرآورده‌های لبنی ارگانیک جهت شناسایی مؤلفه‌های دامپروری ارگانیک، الزامات شکل گیری سیستم تولید شیر و فرآورده‌های لبنی ارگانیک، آزمون فرضیات و بررسی متغیرها، بخش اول تحقیق شامل رهیافت کمی با روش شناسی پیمایش انجام گرفت. این بخش از پژوهش شامل دامداران استان اردبیل (جامعه آماری 119387 خانوار و حجم نمونه 240 نفر)، کارخانه‌های صنایع لبنی (تعداد کل 44 کارخانه) و کارشناسان امور دام استان اردبیل (جامعه آماری 200 نفر و حجم نمونه 130 نفر) بود. طبق دیدگاه دامداران مورد مطالعه مؤلفه‌های دامپروری ارگانیک در 6 عامل بهداشت، ایمنی و دامپزشکی، مدیریت عمومی دامداری، مدیریت شیر دوشی، تغذیه دام، رفاه و آسایش دام وامکانات، تجهیزات و مدیریت ضایعات تبیین گردید. طی مطالعه دیدگاه‌های کارشناسان امور دام (صف) زمینه‌های تولید شیر ارگانیک در استان اردبیل شامل پتانسیل‌های اقتصادی، زیست محیطی، فنی، تولیدی و پتانسیل محصول شناسایی گردید. دیگر نتایج تحقیق در این بخش الزامات تولید شیر ارگانیک را در هفت عامل الزامات نهادی اجتماعی، اقتصادی، تحقیقاتی، قانونی، حمایتی، آموزشی و اطلاع‌رسانی و الزامات سیاست‌گذاری مشخص نمود. مطالعه صنایع لبنی استان اردبیل نشان داد که جهت گذار به تولید فرآورده‌های لبنی ارگانیک، تهدیدها و فرصت‌هایی پیش روی این صنعت می‌باشد. در بخش دوم پژوهش 20 نفر از کارشناسان ستادی معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با استفاده از تکنیک سوات مورد مصاحبه قرار گرفتند. تحلیل فضای راهبردی نشان داد که محیط تولید شیر و فرآورده‌های لبنی ارگانیک در استان اردبیل در محدوده راهبردهای دفاعی یا عقب نشینی قرار دارد. این محدوده دشوارترین و مخاطره آمیزترین شرایط را برای فعالیت نظام تولید شیر و فرآورده‌های لبنی ارگانیک در استان اردبیل ترسیم می‌کند. زیرا علیرغم آنکه با ضعف‌ها و ناتوانی‌های متعدد و قابل توجهی مواجه است، در محیط‌
    Abstract
    Over the past two decades, manufacturers, politicians and consumers around the world have paid attention too much of organic livestock productes. The present study aimed to design strategic model organic milk and dairy products in Ardabil province was doing the cross-correlation method. The study was conducted in two parts: qualitative and quantitative. In the quantitative section, given the need for field studies and questioning various people involved in the production of milk and dairy products organic system according, survey research method was used to test assumptions and variables. This part of the present study of the purpose is an applied research, Due to identifying the components of organic farming System requirements for the formation of organic milk and dairy products and also in terms of control of non-experimental variables considered. Quantitative research, including livestock (population of 119 387 households and sample size 240), dairy industry factories (a total of 44 plants), livestock experts Province (population of 200 people and the sample size of 130 patients). From the view of organic farmers were defined components of organic dairy farming in 6 factor of the Health, Safety and Veterinary Public Management livestock, milking management, animal nutrition, animal welfare facilities, equipment and waste management. During the study, the views of experts on livestock (queue) organic milk production areas in the province were identified, including potential economic, environmental, technical production and yield potential. Other results indicated that the requirements of organic milk production in seven of the requirements of institutional, social, economic, research, legislation, advocacy, education and information and policy implications. The study of the dairy industry of Ardabil province showed that to transition to organic dairy production, threats and opportunities facing the industry. In the qualitative part of the study, 20 pat