عنوان پایان‌نامه

اثرات برخی افزودنی های موثر بر کاهش چربی و افزایش سنتز پروتئین بدن بر عملکرد و کیفیت لاشه های جوجه های گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثرات برخی افزودنی های موثر بر کاهش چربی و افزایش سنتز پروتئین بدن بر عملکرد و کیفیت لاشه های جوجه های گوشتی" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    دکتری تخصصی PhD
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6822;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73828;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6822;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73828
    تاریخ دفاع
    ۲۸ بهمن ۱۳۹۴
    استاد راهنما
    حسین مروج

    این تحقیق به منظور ارزیابی افزودنیهای غذایی که ذخیره چربی را به سمت ذخیره پروتئین تغییر دهند و موجب تغییر مسیر چربی سازی به سمت پروتئین سازی شوند، انجام گرفت. دو آزمایش جداگانه، آزمایش اول بر جوجه های ماده و آزمایش دوم بر جوجه های نر انجام شد. جیره های غذایی آزمایشی و صفات مورد مطالعه در هر دو آزمایش مشابه بودند. تعداد 720 جوجه ماده گوشتی و در آزمایش دوم جوجه نر با 18 تیمار غذایی شامل: کرآمینو(سطوح: 0، 0.03 و 0.06 درصد)، ال-کارنیتین(سطوح: 0، 150 و 300ppm) و حمل کننده نیتریک اکساید N.O.-XPLODE™ (سطوح: 0 و 0.03 درصد) با طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل(2×3×3) شامل 4 تکرار(هر تکرار 10جوجه) انجام شد. صفات خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در پایان دوره های آغازین، رشد، پایانی و کل دوره و صفات راندمان لاشه و اجزاء لاشه، ترکیبات شیمیایی لاشه، پارامترهای بیوشیمیایی خون، پاسخ ایمنی علیه گلبول قرمز گوسفندی(SRBC)، کل ایمنوگلوبین و ایمنوگلوبینهای G و M در روزهای 35 و 42 روزگی و بیان ژنهای CPT1 ، CKM و iNOS اندازه گیری و در پایان دوره مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. آزمایش اول: در جوجه های ماده، سطح کرآمینو موجب افزایش معنی دار صفات راندمان سینه، پروتئین تام خون، گلوبولین خون، و همچنین باعث کاهش معنی دار درصد کبد شد(05/0>p). سطح ال کارنیتین موجب افزایش معنی دار راندمان سینه، گلوکز خون، ائوزینوفیل خون، منوسیت خون و CPT1 در کبد و کاهش معنی دار راندمان کبد، کلسترول خون، LDL خون و هتروفیل خون شد(05/0>p). منبع نیتریک اکساید باعث افزایش معنی دار درصد پروتئین لاشه، LDL خون، گلوکز خون، گلوبولین خون، ائوزینوفیل خون، منوسیت خون، ایمنوگلوبین M و CPT1 در کبد و کاهش معنی دار راندمان کبد، تری گلیسرید خون، VLDL خون، آلبومین خون و پلاکتهای خون شد(05/0>p). اثر متقابل کرآمینو×ال کارنیتین موجب بهبود معنی دار ضریب تبدیل(آغازین) و WBC خون و کاهش معنی دار اسید اوریک خون شد(05/0>p). اثر متقابل کرآمینو×نیتریک اکساید موجب بهبود معنی دار افزایش وزن(دوره های آغازین، پایانی و کل دوره)، ضریب تبدیل(دوره های آغازین، پایانی و کل دوره)، راندمان سینه، منوسیت خون، و کاهش معنی دار اسید اوریک شد(05/0>p). اثر متقابل ال کارنیتین×نیتریک اکساید موجب بهبود معنی دار افزایش وزن(دوره رشد)، ضریب تبدیل(دوره های پایانی و کل دوره) و افزایش منوسیت خون، ایمنوگلوبین M و CPT1 در کبد و کاهش معنی دار LDL خون شد(05/0>p). اثر متقابل سه گانه(کرآمینو×ال کارنیتین×نیتریک اکساید) موجب افزایش معنی دار درصد رانها، هورمون T4، و منوسیت خون، و کاهش معنی دار راندمان کبد شد(05/0>p). آزمایش دوم: در جوجه های نر سطوح کرآمینو موجب افزایش معنی دار کل ایمنوگلوبین و CKM در ماهیچه شد(05/0>p). سطوح ال-کارنیتین موجب کاهش معنی دار خوراک مصرفی(دوره های پایانی و کل دوره)، افزایش وزن(دوره های پایانی و کل دوره)، وزن زنده، راندمان لاشه، پروتئین تام خون و هتروفیل خون و افزایش معنی دار WBC خون شدند(05/0>p). اثر متقابل کرآمینو×نیتریک اکساید موجب افزایش معنی دار کل ایمنوگلوبین و کاهش معنی دار درصد چربی لاشه شد(05/0>p). اثر متقابل ال کارنیتین×نیتریک اکساید موجب بهبود معنی دار ضریب تبدیل(کل دوره)، راندمان رانها، WBC خون، لمفوسیت خون، کل ایمنوگلوبین، ایمنوگلوبینM و CPT1 شد(05/0>p). اثر متقابل سه گانه(کرآمینو×ال-کارنیتین×نیتریک اکساید) موجب بهبود معنی دار خوراک مصرفی(دوره آغازین) و ضریب تبدیل(دوره آغازین) شد(05/0>p). تیمارهای آزمایشی در جنس ماده موجب بهبود افزایش وزن، بازده غذایی و کاهش هزینه ها شد. در جنس ماده تجمع چربی انجام نشد و به جای آن راندمان سینه افزایش یافت. در حالی که در جنس نر این گونه نبود و تفاوتها معنی دار نشد. تعامل تیمارهای آزمایشی موجب بهبود قسمت های با ارزش لاشه مثل: سینه و رانها شدند و افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و راندمان غذایی اصلاح شد. موجب افزایش ارزش لاشه، سود بیشتر و کاهش هزینه ها شد.
    Abstract
    This study was conducted to evaluate the effects of dietary manipulation of fat to lean tissues deposition in broilers. 720 broiler chicks fed by 18 dietary treatments contained different combination of: Creamino(0, 0.03 and 0.06%), L-Carnitine(0, 150 and 300ppm) and Nitric oxide donor(0 and 0.03%) added to a corn-soybean meal basal diet and arranged in a completely randomized factorial(3×3×2) design. Feed intake, weight gain and feed conversion were measured at the end of starter, grower, finisher and total periods. At the end of experiment carcass efficiency, carcass parts efficiency, carcass composition, blood biochemical parameters, SRBC(total Ig, IgG and IgM at the end of 35 and 42 days), and gene expression of CPT1, CKM and iNOS were measured. Experiment 1.: In female broilers; the levels of Creamino significantly increased breast efficiency, blood total protein, blood globulin, blood RDW and significantly decreased liver efficiency(p<0.05). The levels of L-Carnitine significantly increased breast efficiency, blood: glucose, blood eusinophil, blood monocytes and CPT1 expression in liver and significantly decreased liver efficiency, blood cholesterol, blood LDL and blood heterophil(p<0.05). The Nitric Oxide levels significantly increased carcass protein, blood LDL, blood glucose, blood globulin, blood eusinophil, blood monocytes, IgM and CPT1 expression in liver and significantly decreased liver efficiency, blood triglyceride, blood VLDL, blood albumin and blood platelets(p<0.05). The Creamino×L-Carnitine interaction significantly improved feed conversion(starter), blood WBC, and significantly decreased blood uric acid(p<0.05). The Creamino× Nitric Oxide interaction significantly improved weight gain(starter,finisher and total period), feed conversion(finisher and total period), blood monocytes, and significantly decreased , blood uric acid(p<0.05). The L-Carnitine×Nitric Oxide interaction significantly improved weight gain(grower), feed conversion(finisher and total period), blood monocytes, IgM and CPT1 expression in liver and significantly decreased blood LDL(p<0.05). The three way(Creamino×L-Carnitine×Nitric Oxide) interaction, significantly increased tighs efficiency, blood RDW, blood T4 and blood monocytes and significantly decreased liver efficiency(p<0.05). Experiment 2. In male broilers; the levels of Creamino significantly increased total Ig and CKM in muscle(p<0.05). The levels of L-Carnitine significantly decreased feed intake(finisher and total period), weight gain(finisher and total period), live weight, carcass weifgt, blood total protein, blood heterophil, and significantly increased blood WBC(p<0.05). The Creamino×Nitric Oxide interaction significantly increased total Ig and significantly decreased carcass fat composition(p<0.05). The L-Carnitine×Nitric Oxide interaction significantly improved feed conversion(total period), tighs efficiency, blood WBC, total Ig, IgM and CPT1 expression in liver(p<0.05). The three way(Creamino×L-Carnitine×Nitric Oxide) interaction, significantly increased feed intake(starter) and feed conversion(starter) (p<0.05). Key words: L-Carnitine, Creamino(guanidinoacetic acid), Nitric oxide donor, performace parameters, carcass traits, blood biochemical parameters, male and female broiler chicks.