عنوان پایان‌نامه

مطالعه بررسی عملکرددو نوع آسیاب مکانیکی روی خواص کمی و کیفی آرد گندم



    دانشجو در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۶ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مطالعه بررسی عملکرددو نوع آسیاب مکانیکی روی خواص کمی و کیفی آرد گندم" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    دکتری تخصصی PhD
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 1013;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 82144;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 1013;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 82144
    تاریخ دفاع
    ۲۵ تیر ۱۳۹۶

    گندم در تغذیه انسان نقش مهمی دارد. حدود 20 درصد انرژی و 10 درصد پروتئین از بخش آندوسپرم گندم تأمین می شود. در کنار برنج و گوشت، نان غذای اصلی مردم عراق می باشد. به علت مسائل جهانی و اقتصادی در کشور عراق مردم در مناطق روستایی تمایل به استفاده از آسیاب های برقی یا موتور دیزل دارند. جهت انتخاب بهترین نوع آسیاب، ابتدا به بررسی خواص فیزیکی دو رقم گندم پیشتاز و روشن پرداخته می شود. برای هر رقم در رطوبت های 11، 17 و 22 درصد بارگذاری در جهت طول، ضخامت و پهنای گندم های روشن و پیشتاز صورت گرفت. با توجه به رطوبت, مقدار نیروی شکست از 70 تا 200 نیوتن متغیر بود. حداکثر نیرو مربوط به بارگذاری عمود بر ضخامت و حداقل نیرو مربوط به بارگذاری در جهت طول گندم می‌باشد. رقم روشن از لحاظ ابعاد کوچکتر اما سفت تر از رقم پیشتاز است. در یک طرح آماری کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل، میزان محتوی رطوبت 11، 17 و 22 درصد رقم گندم ندا و اهوازی، به نوع آسیاب (چکشی – غلتکی) و سه سطح نسبت سرعت دورانی محور 0/717 و 0/812 و 0/912 از سرعت کل دوران آسیاب ها، بر روی صفات ظرفیت ماشین، قدرت مصرفی، استحصال آرد، بازده آسیاب، درصد پروتئین و درصد سبوس خروجی از آسیاب چکشی و غلتکی مورد بررسی قرار گرفتند. ظرفیت ماشین برای هر آسیاب دو تن در ساعت و حداکثر تناژ مربوط به آسیاب غلتکی و در حداقل رطوبت و حداقل تناژ مربوط به آسیاب چکشی است. میزان مصرف برق بر حسب کیلووات برای آسیاب چکشی 16.5 کیلووات و برای آسیاب غلتکی 14.5 کیلووات به دست آمد. در سایر موارد, آسیاب غلتکی برتر از آسیاب چکشی در دو رقم ندا و اهوازی در استحصال آرد، بازده، درصد پروتیین و درصد سبوس عمل کرده است. در مقایسه دو آسیاب در عملکردهای مختلف, فرق چندانی بین دو رقم گندم در آرد شدن وجود نداشت.
    Abstract
    Wheat plays an important role in human nutrition. About 20% of energy and 10% of protein are provided from endosperm of wheat. Along with rice and meat, bread is the main food of the Iraqi people. Due to global and economic issues in Iraq, people in rural areas tend to use electric mills or diesel engines. In order to select the best type of mill, the physical properties of two varieties of Pishtaz and Roshan are studied. For each variety, loads are applied in the direction of length, thickness and width of wheat in 11%, 17% and 22% moisture contents. With regard to moisture content, the failure force varied from 70 N to 200 N. The maximum force was perpendicular to the thickness and minimum force associated with the length of the wheat. The Roshan variety is smaller in dimensions but stiffer than Pishtaz. In a completely randomized design, in a factorial experiment, the moisture content of 11%, 17% and 22% of Neda and Ahwazi wheat cultivars were investigated with two mill type (hammer and cylindrical) and three levels of rotational speed of 0.717, 0.812 and 0.912 of the whole milling speed. This investigation is evaluating the parameter of machine capacity, power consumption, flour extraction, mill efficiency, percentage of protein and percentage of bran. The machine's capacity for each mill is 2 tons per hour; the maximum tonnage is related to the cylinderical mill at minimum moisture content and the minimum tonnage is related to the hammer mill. Power consumption for hammer mill was 16.5 kilowatt and for cylinderical mill was 14.5 kilowatts. In other cases, for both cultivars Neda and Ahvazi, the cylinderical mill was better than hammer mill in flour extraction, efficiency, protein percentage and bran percentage. Comparing between two mills in different functions was not show much difference between two wheat cultivars in flour production. Keywords: Milling machine, Failure energy, Wheat, Failure Force