عنوان پایان‌نامه

پیشا روایت اخلاقی و انسانی رزمندگان داوطلب جنگ تحمیلی



    دانشجو در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "پیشا روایت اخلاقی و انسانی رزمندگان داوطلب جنگ تحمیلی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP4434;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81900;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP4434;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81900
    تاریخ دفاع
    ۲۱ شهریور ۱۳۹۶

    روایت شناسی یا بازشناسی امر واقعی در امر مَجازی ؛ هم به مثابه روش و ابزار؛ و هم به مثابه رهیافتِ شناختی در علوم اجتماعی برای توصیف، تشریح و تبیین پدیده های زمانمند، معنادار و زمینه مند کاربرد دارد. این چشم انداز شناختی به عنوان پارادایم وحوزه معرفتی از نظریه ها و رویکردهای های مختلفی تشکیل می شود که هر یک از آنها بخشی از عناصر و متغیرهای نظری را مورد تاکید قرار می دهند. از آنجا که رویکرد اخلاقی- انسانی از جنگ تحمیلی؛ وجوه و لایه های مختلفی از متغیرهای ذهن، معنا، ارزش، زمان، کنش جمعی، راوی، هویت، تجربه، خاطره، ساختار و کارگزار را در خود نهفته دارد، ضروری است که برای رسیدن به یک الگو و چارچوب نظری منسجم و جامع؛ تبارشناسی دقیقی ازنظریه های موجودصورت گیرد. نظریه های رئالیسم روایتی ، روایتگرایی تاریخی، نظریه برساخت گرایی روایتی، نظریه توصیف وتبیین تصویر و بازی زبانی، نظریه تجربه زیسته، نظریه محاکات زمان ورهیافت حکایت نزدیک به واقعه در زمره این بازخوانی نظری از بنیان های فکری و اندیشگی روایت شناسی هستند. در همین راستا اثر حاضر به دنبال باز شناخت عناصر، مفاهیم و متغیرهای حساس و اصلی این نظریه ها و پیوند آن با موضوع اصلی می باشد. این رهیافت امکان شناختی جدیدی از جنگ تحمیلی فراهم می کند که در قالب آن علاوه بر رفع تعارض شناختی بین روایت و حکایت؛ به سامان دهی شکاف های واقعیت و مجاز، اخلاق و جنگ، امتیاز و ایثار، فرمالیسم ومعناگرایی، جامعه وحکومت، دین و دنیا، کم شوکتان و با شوکتان، عاملان و راویان، تجربه و نظریه، سوژه و ابژه و عامل و ساختار را بازخوانی و بازنمایی می کند. بازنمایی وجهی پراکسیس از فضای زیست معنای اجتماعی رزمندگان داوطلب نه فقط عمودی از بالا به پایین یا از پایین به بالا بلکه در گستره افقی شبکه ای، متقابل و تبادلی است. تجربه زنده و زیسته ای که بالاخره موجودیتی واقعی را درک و به ارزش امروزی برای اهداف فردا آن را بازگویی و بازجویی می کند. روایت را نه تنها دفع نمی کند بلکه حکایت های فراموشی، ساکت شده و درون نشین این روایت ها را نمایان می سازد.
    Abstract
    Narratology or Real recognition in the field of virtual component is used both as a Method and Instrument, and as a cognitive approach in The social sciences to Describe, Explain and Explanation of Timely, meaningful and contextual phenomenon. This cognitive perspective as a paradigm and epistemic field is formed of various theories and approaches that each of them emphasized its theoretical part of the elements and variables. Because the human- moral approach of imposed war has hidden aspects and its many layers such as mind, meaning, value, time, collective action, narrator, identity, experience, memory, structure, agent, Which is essential to achieve an integrated and comprehensive models and theoretical frameworks, done precise genealogy of existing theories. There are different theories among This recall of the theoretical foundations of narratology as the theory of narrative realism, historical narrative, narrative constructivism theory, describing and explaining the theory of image and language- game theory, Erlebnis theory, Mimesis theory and Antenarrative approach. In this regard, this article seeks to understand the elements, concepts, and sensitive variables this theories and link it with the main subject.