عنوان پایاننامه
پایان
- رشته تحصیلی
- دامپزشکی
- مقطع تحصیلی
- دکتری عمومی
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3357;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3357;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 53540
- تاریخ دفاع
- ۰۷ اسفند ۱۳۹۰
- دانشجو
- مهدی جمالی توتکانی
- استاد راهنما
- افشین آخوندزاده بستی
- چکیده
- ویبریو پاراهمولیتیکوس یک باکتری نمک دوست می باشد که به صورت گسترده در آب های ساحلی یافت می شود و سبب ایجاد گاسترو آنتریت بعلت مصرف غذاهای دریایی بصورت خام یا کم پخته شده می شود. این مطالعه به منظور ارزیابی تاثیر اثر اسانس آویشن شیرازی Zataria multifloraboiss)) و نیسین و اثر توام آنها بر روی باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط آبگوشت قلب و مغز صورت گرفته است .روش آگلوتیناسیون غیر فعال که از آنتی بادی های مختلف برای تشخیص و اندازه گیری TDH بکار گرفته شد. تولید این سم بطور معنی داری تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی قرار گرفت در حالیکه نیسین هیچ تاثیری درکاهش تولید آن نداشت. برای مثال میزان تیتر TDH در حالت توام اسانس آویشن شیرازی = 015/0% و نیسین mg 25/0 و درجه حرارت 35 درجه سلسیوس و5/7 pH= برابر با 32/1 بود که 3 برابر کمتر از تولید توکسین در گروه کنترل بود. نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس آویشن وقتی در غلظتهای کمتر از ممانعت کنندگی کامل، بکار گرفته شود میزان تولید TDH را توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس بصورت معنی داری کاهش می دهد. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که نیسین هیچ گونه تاثیری بر میزان تولید توکسین TDH در این دما و pH ندارد.
- Abstract
- Vibrio parahaemolyticus is a halophilic bacterium widely distributed in coastal environments and causes gastroenteritis due to consumption of raw or inadequately cooked seafoods. This study was carried out to evaluate the effects of Zataria multiflora Boiss.essential oil, Nisin and their combination on the toxin production (TDH) of V. parahaemolyticus in Brain Heart Infusion broth. A reversed passive latex agglutination assay which employs polyvalent capture antibody against TDH was used to detect and quantify TDH. This toxin production was significantly affected by EO but not by N used in this study. For example the TDH titration at the combinations of EO = 0.015%, N = 0.25 µg ml-1, pH = 7.5 and T = 35°C; was 1/32 which was 3 fold less than control group (1/256). Results of this study revealed that Z. multiflora Boiss. essential oil , when used at its subinhibitory concentrations, can significantly decrease the production of TDH by the V. parahaemolyticus.