عنوان پایان‌نامه

اثر عصاره الکل پتال زعفران برلگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس



    دانشجو در تاریخ ۱۰ تیر ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر عصاره الکل پتال زعفران برلگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3460;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3460;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 58673
    تاریخ دفاع
    ۱۰ تیر ۱۳۹۲

    ویبریو پاراهمولیتیکوس یک باکتری بیماری زای روده ای نمک دوست می باشد که در آبهای دریایی و مصب رودخانه ها موجود است. مصرف غذاهای آلوده به این باکتری می تواند باعث ایجاد گاستروانتریت در انسان شود. در این مطالعه تاثیرات 5 غلظت مختلف عصاره الکلی گلبرگ زعفران (0، 6/1، 2 ، 4/2 ، 8/2 و 2/3 درصد) در دمای گرمخـانه گـذاری C? 8 و 35 بر لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در طی 45 روز در محیط آبگوشت قلب و مغز ارزیابی گردید . نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت های مختلف عصاره الکلی گلبرگ زعفران اثر معنی داری (05/0 < p ) بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس داشتند بطوریکه در غلظت صفر درصد عصاره پس از 45 روز میزان لگاریتم درصد احتمال رشد برابر 902/3 بود و این میزان در غلظت 6/1 درصد عصاره الکلی گلبرگ زعفران 454/1 محاسبه شد و در غلظت 2 درصد عصاره برابر 099/1 بود با افزایش غلظت عصاره به 4/2درصد لگاریتم درصد احتمال رشد برابر با 241/0- در دمای گرمخانه گذاری بود. لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در غلظت 8/2 درصد برابر با 546/1- و در غلظت 2/3 برابر با 901/2- بوده است که به این معنا است که غلظت های مختلف عصاره الکلی گلبرگ زعفران اثرات معناداری بر روی رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس را داشت. لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در تمام غلظت های عصاره الکلی گلبرگ زعفران در دمای C? 8 گرمخانه گذاری برابر با 241/4- بود که این نشان دهنده آن بود که باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در این دما رشد نکرده است .علت عدم رشد این باکتری در این درجه حرارت احتمالا به علت حساسیت آن به سرما بوده است.
    Abstract
    Vibrio parahaemolyticus is a halophil entherpathogenic bacterium that is present in sea and eustrine. Consumption of food contaminated with this bacterium can result in gasteroentheritis in human. In this study, effects of five different concentration of saffron Essential alcoholic petal (0, 1.6, 2, 2.4,2.8 and 3.2 % )) on logp% of V. parahaemolyticus in incoubation temperature 35 during 45 day in Bhi broth were evaluated. Results of this study showed that diffrenet concenteration of saffron Essential alcoholic petal had significant effect(p<0.05) on logp% of vibrio parahaemolyticus, in 0% essential after 45 days were 3.902, Whereas in 1.6 % of essential were 1.454. in concentration of 2% of essential logp% were 1.099. through increasing concentrartion Essential to 2/4% , , in incoubation temperature 35 c, logp% were -0.241. logp% of V. parahaemolyticus in 2/8% essential were -1/546 while in 3/2 % essential were -2/901 .it means that different concentrations of saffron Essential alcoholic petal had different effects on logp% of V. parahaemolyticus. logp% of in the all concentrations of saffron Essential alcoholic petal in incoubation temperature 8 were -4.241, which indicating that no grown was accures at this temperature. Due to the growth of this bacterium in the temperature was probably due to its sensitivity to cold.