عنوان پایان‌نامه

تهیه و ارزیابی خواص بیوشیمیایی و بیومکانیک ماتریکس خارج سلولی حاصل از پاسخ بافت میزبان



    دانشجو در تاریخ ۲۹ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تهیه و ارزیابی خواص بیوشیمیایی و بیومکانیک ماتریکس خارج سلولی حاصل از پاسخ بافت میزبان" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56209;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3409;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3409
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۱
    دانشجو
    حسین غلامی
    استاد راهنما
    سیدمهدی نصیری

    مهندسی بافت، علمی میان رشته‏ای است که اساس آن مبتنی بر به‏کارگیری داربست‏ها برای شکل‏گیری سه‏بعدی بافت به منظور ساخت اندام های مصنوعی و یا ترمیم ضایعات برگشت ناپذیر است. از این داربست‏ها به‏عنوان بستری برای چسبندگی و مهاجرت سلول‏ها، تکثیر و تمایز سلولی استفاده می‏شود. در مهندسی بافت ، داربست ها ی حاوی سلول (به منظور ترمیم ضایعات برگشت ناپذیر) و یا حاوی دارو و فاکتور رشد ( به عنوان محملی برای برای رهش آهسته) در اندام هدف میزبان کاشته می شود. ماتریکس خارج سلولی نقش های مختلفی از قبیل تنظیم تکامل، تکثیر و ایجاد بستری برای مهاجرت و چسبندگی سلولی را بر عهده دارد. و با توجه به اینکه بطور طبیعی از بافت های سالم تهیه شده است می تواند سرعت بیشتری در مراحل مختلف مهاجرت، تکثیر و تمایز سلولی، نسبت به داربست های مصنوعی داشته باشد. داربست مورد مطالعه در این پایان نامه، ماتریکس خارج سلولی است که از سلول زدایی پاسخ بافتی میزبان (رت) به یک پلیمر زیست سازگار به نام هیدروژل دکستران حاصل شده است. مقاطع هیستوپاتولوژی تهیه شده از بافت مورد مطالعه در قبل و بعد از سلول زدایی، نشان دهنده این است که پاسخ بافتی میزبان فاقد هر گونه التهاب بوده و در طی فرآیند سلول زدایی، کمترین آسیب ممکن به شبکه رشته ای کلاژن وارد شده است. میزان DNA content محاسبه شده با روش فلوسایتومتری در قبل و بعد از سلول زدایی، نشان از موفقیت تقریبی عمل سلول زدایی دارد و این داربست را برای پیوندهای زنوژنیک و آلوژنیک مناسب نشان می دهد. بررسی میزان گلیکوزآمینو گلیکان های سولفاته بافت مورد مطالعه، بیانگر مقادیر بالای این مواد است، که نقش اساسی در نگهداری و فعال سازی برخی فاکتورهای رشد و همچنین ایجاد خاصیت ژلاتینی در ECM را دارد. نتایج حاصله در این مطالعه، ویژگی های بیوشیمیایی و هیستولوژیک این داربست را، مناسب استفاده در اهداف مهندسی بافت معرفی می کند.
    Abstract
    ندارد