عنوان پایان‌نامه

اثر اسیداستیک بر لگاریتم رشد ویبریوپاراهمولیتملوکس



    دانشجو در تاریخ ۰۸ آذر ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر اسیداستیک بر لگاریتم رشد ویبریوپاراهمولیتملوکس" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3426;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3426;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56214
    تاریخ دفاع
    ۰۸ آذر ۱۳۹۱
    دانشجو
    حمزه ملک نیا
    استاد راهنما
    افشین آخوندزاده بستی

    ویبریو پاراهمولیتیکوس یک باکتری بیماری زای روده ای نمک دوست می باشد که در آبهای دریایی و مصب رودخانه ها یافت می شود. مصرف غذاهای آلوده به این باکتری می تواند موجب ایجاد گاستروانتریت در انسان شود. دراین مطالعه اثر اسید استیک بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط آبگوشت قلب و مغز در سه درجه حرارت نگهداری در طول 43 روز نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین ترتیب که اثر اسید استیک با ایجاد سه سطح pH شامل 5/7، 5/6 و 5/5 در سه درجه حرارت نگهداری 35 ، 25 و 8 درجه سانتی گراد در محیط کشت آبگوشت قلب و مغز استفاده شده است. قابل ذکر است مشاهدات وضعیت رشدی 43 روز برای هر غلظت به طول انجامید.نتایج این مطالعه نشان داد که اسید استیک اثر معنی داری (05/0 < p ) بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس دارد، بطوریکه در pH های 5/7، 5/6 و 5/5 در دمای 25 درجه سانتیگراد پس از 43 روز میزان لگاریتم درصد احتمال رشد به ترتیب برابر 902/3، 563/3 و 24/3- بود. بر اساس یافته‌های این مطالعه با کاهش میزان pH محیط تا سطح 5/5 احتمال رشد سلول باکتری ویبریوپاراهمولیتیکوس در شرایط یکسان کاهش می‌یابد همچنین با کاهش دما نیز میزان احتمال رشد باکتری مذکور کاهش می یابد. مدت زمان نگهداری باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس نیز دارای تأثیر معنی‌داری بر احتمال رشد باکتری بود(05/0>p) بدین معنی که هر چه مدت زمان نگهداری بیشتر باشد، احتمال رشد باکتری فوق نیز افزایش می‌یابد.
    Abstract
    Vibrio parahaemolyticus is a halophilic intestinal pathogenic bacterium which can be find in sea waters and coastal regions.consumtion food which are contaminated by this bacterium can cause gastroenteritis in human. In this study the effects of acetic acid on log P% of Vibrio parahaemolyticus in brain heart broth medium in three different temperatures during 43 days was investigated. In this study the effects of acetic acid on log p% of Vibrio parahaemolyticus,by using three different Ph levels including 7.5 , 6.5 and 5.5 in three different temperatures of 35,25 and 8 ? in brain heart broth medium was investigated.The results of this study showed that acetic acid had a significant effect (p < 0.05) on log p% of Vibrio parahaemolyticus in pH 7.5 ,6.5 and 5.5 in 25 ? after 43 days the of log p% of Vibrio parahaemolyticus was achieved of 3.902 , 3.563 , and -3.24, respectively. According to the results of this study by decreasing the level of pH of the growth of probability Vibrio parahaemolyticus in conditions was decreased,also by decreasing temperature the growth probability of this bacterium was decreased. The storage growth of Vibrio parahaemolyticus ba also had a significant effect on the probability of (p< 0.05) .