عنوان پایان‌نامه

تاثیر دوسویه پروبیوتیکی



    دانشجو در تاریخ ۲۱ شهریور ۱۳۹۱ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر دوسویه پروبیوتیکی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3377;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3377;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 54302
    تاریخ دفاع
    ۲۱ شهریور ۱۳۹۱
    دانشجو
    هدی حسن وند
    استاد راهنما
    علی میثاقی

    پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که پس از ورود به بدن در ناحیه روده ساکن شده و اثرات مفیدی در سلامتی انسان بر جای می گذارند. بررسی اثر ضد میکروبی پروبیوتیک ها در زمینه مواد غذایی برروی باکتری های بیماری زای مهم از جمله استافیلوکوکوس ارئوس2 که از عوامل مسمومیت های غذایی رایج هستند لازم و ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق تاثیر دو سویه پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG3 و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس4 بررشد و انتروتوکسین5 زایی باکتری استافیلوکوکوس ارئوس29213 ATCC در دو دمای 25 و35 درجه سانتی گراد در محیط کشت آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. دز تلقیح پروبیوتیک ها cfu/ml 107*1 و دز تلقیح استافیلوکوکوس ارئوس cfu/ml 105*1 بود و پس از تلقیح در محیط TSB6 و گرم خانه گذاری در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد، در زمان های صفر، 24، 48 و 72 ساعت، از کشت مخلوط موجود در محیط TSB در محیط های اختصاصی آگار برد پارکر7 وMRS 8 کشت سطحی داده شد. استافیلوکوکوس ارئوس بدون حضور پروبیوتیک ها به عنوان کنترل گرم خانه گذاری شد. پروبیوتیک ها در این مطالعه، رشد استافیلوکوکوس ارئوس را نسبت به نمونه کنترل 2.5 لوگ در دمای 25 درجه سانتی گراد و 1 لوگ در دمای 35 درجه سانتی گراد کاهش دادند، که این نتایج از نظر آماری معنی دار است (P<0.05). سویه های پروبیوتیکی تولیدانتروتوکسین C را در دمای 25 درجه سانتی گراد مهار کردند. همچنین نتایج بیانگر تاثیر معنادار دما در اثر ضد باکتریایی لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر روی رشد استافیلوکوکوس ارئوس می باشد (P<0.05). نتایج این مطالعه بیان کننده اثر مهاری لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر رشد و انتروتوکسین زایی استافیلوکوکوس ارئوس می باشد و استفاده از این باکتری ها را به عنوان یک عامل مهار کننده رشد باکتریایی در مواد غذایی پیشنهاد می نماید. با این حال استفاده عملی از این باکتری نیازمند تحقیقات بیشتر در محیط کشت و مدل های غذایی می باشد.
    Abstract
    Probiotics are useful bacteria which , after consumption , inhibit the harmful microorganisms in the intestin and leave useful effects on human health . study of their antimicrobial effect on pathogenic bacteria especially on staphylococcus aureus in the field of food microbiology seems essential. In this study, the inhibitory effect of L. rhamnosus GG and L.acidophilus on growth and enterotoxin production by Staphylococcus aureus ATCC 29213 were evaluated in two different temperatures 25 and 35°C in vitro. to prepare the co-culture 107 cfu/ml of probiotic strains and of 105cfu/ml S.aureus were inoculated into TSB broth and incubated at 25 °C and 35°C. The effect of probiotic strains on growth of S.aureus was evaluated after 0,24,48 and 72 hours incubation of co-cultures. Enumeration of bacterial population was carried out on Baird Parker Agar and MRS Agar for S.aureus and probiotic strains, respectively. We found that probiotic strains could inhibit the growth of S.aureus when compared with control samples. It reduced the growth of S.aureus in 25°C by 2.5 logs after incubation, while at 35°C there was 1 log reduction at all the hours. It also inhibited the production of enterotoxins of S.aureus in both temperatures of 25°C and 35°C which was detected by means of ELISA RIDA screen kit. Probiotics inhibited the production of enterotoxin C at 25°C . In conclusion,. the antibacterial activity of L. rhamnosus GG and L.acidophilus on growth and enterotoxin production of S. aureus reveals that these probiotics may be used as preservatives in food industry. However, for practical applications, it needs to be more evaluated in calture media and food model.