عنوان پایان‌نامه

مطالعه اثر فیلمهای PLA حاوی غلظتهای اسانس آویشن شیرازی و عصاره اتانولی بر موم بر برخی از باکتریهای بیماریهای غذا زاد



    دانشجو در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مطالعه اثر فیلمهای PLA حاوی غلظتهای اسانس آویشن شیرازی و عصاره اتانولی بر موم بر برخی از باکتریهای بیماریهای غذا زاد" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3643;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 76012;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3643
    تاریخ دفاع
    ۱۳ شهریور ۱۳۹۵
    استاد راهنما
    علی خنجری

    استفاده از بسته بندی های فعال ضد میکروبی خطر رشد پاتوژن ها و فساد مواد غذایی را کاهش می دهد. در این مطالعه فعالیت ضد میکروبی فیلم های پلی لاکتیک اسید حاوی غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی و عصاره اتانولی برموم بر روی باکتری های لیستریا مونوسایتوژنز، استافیلوکوکوس ارئوس، اشریشیا کلای، ویبریو پاراهمولایتیکوس به روش انتشار دیسک بررسی شد. مواد و روش کار: دیسک هایی از فیلم های پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس آویشن شیرازی و عصاره اتانولی برموم در مرکز کشت باکتری های مورد نظر قرار داده شد و قطر هاله عدم رشد پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری در 35 درجه سانتی گراد با استفاده از کولیس دیجیتال و نرم افزار Digimizer اندازه گیری شد. نتایج: نتیجه این مطالعه نشان داد که هاله عدم رشد برای همه باکتری های مورد مطالعه با افزایش غلظت اسانس آویشن شیرازی افزایش یدا کرد همچنین باکتری های گرم مثبت از باکتری های گرم منفی حساس تر بودند. استافیلوکوکوس ارئوس حساس ترین باکتری نسبت به فیلم های پلی لاکتیک اسید حاوی5/1 درصد اسانس آویشن شیرازی و 2 درصد عصاره اتانولی برموم بود. همچنین فیلم های پلی لاکتیک اسید به تنهایی یا همراه با عصاره اتانولی برموم هیچ اثر بازدارنده ای در مقابل باکتری های مورد نظر نداشتند و این به دلیل تفاوت در نوع فیلم های تهیه شده می باشد. علت تفاوت نتایج اثر ضد میکروبی فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره اتانولی برموم در این مطالعه با نتایج سایر مطالعات می تواند به دلیل تفاوت در روش الحاق برموم به فیلم و همچنین ترکیبات موجود در عصاره اتانولی بر موم و غلظت این ترکیبات در عصاره مذکور و در نهایت نوع فیلم مورد استفاده در مطالعات مختلف باشد. نتیجه گیری: فیلم های پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس آویشن شیرازی و عصاره اتانولی برموم پتانسیل بالایی برای بسته بندی ضد میکروبی مواد غذایی دارند و می توانند نقش مهمی در افزایش ایمنی مواد غذایی ایفا کنند.
    Abstract
    Antimicrobial activity of poly lactic acid films incorporated with Zataria multiflora essential oil and ethanolic extract of propolis on some bacterial foodborne pathogens Objective: Using active antimicrobial packaging reduce the risks of growth of pathogenic or spoilage microorganisms in foods. In this study antimicrobial activity of poly lactic acid (PLA) films incorporated with different concentrations of Zataria multiflora essential oil (EO) and ethanolic extract of propolis (EEP) was evaluated against Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus, Escherichia coli and vibrio parahaemolyticus by using disk diffusion assay. Materials and methods: Circular discs of PLA films incorporated by EO and EEP, prepared by casting method on glass petri dishes, were placed on a bacterial lawn. Diameter of inhibition Zones were measured after 24 h incubation of plates at 35o C, by using Digital Caliper and Digimizer software. Results: Result of this study showed that the inhibition zone was increased with increasing concentration of EO for all tested bacteria. Also, gram positive bacteria were more sensitive to the PLA films incorporated with EO than gram negative bacteria. Among tested bacteria, S.aureus was the most sensitive bacteria against films incorporated with Zataria multiflora EO alone or in combination by EEP. The results revealed that S.aureus was the most sensitive bacteria against films incorporated with 1.5% Zataria multiflora EO in combination by 2% EEP. Also, PLA films incorporated with EEP showed no inhibitory effects against all tested bacteria. Also pure PLA films or in combination with ethanolic extract of propolis were not effective against any of the four tested bacteria. The difference between the result of present study with other studies can be attributed to differences of constitute and concentration of ethanolic extract of propolis and incorporation method. Conclusion: Poly lactic acid films incorporated with Zataria multiflora essential oil have a high potential for antimicrobial food packaging applications to enhance the safety of foods and food products.