عنوان پایان‌نامه

بررسی وجود آلودگی پنیرساهمزگی به لیستر یا مونوسیتوجنز



    دانشجو در تاریخ ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی وجود آلودگی پنیرساهمزگی به لیستر یا مونوسیتوجنز" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3449A;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 57277;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3449A
    تاریخ دفاع
    ۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۳
    دانشجو
    سپیده فلاح
    استاد راهنما
    افشین آخوندزاده بستی

    ردیابی آلودگی های باکتریایی موجود در غذا یکی از جنبه های کنترل بهداشت موادغذایی می باشد. بدلیل مخاطرات مهم حضور لیستریا مونوسیتوژنز در غذا برای سلامت جامعه به خصوص در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مطالعات زیادی در کشورهای مختلف از جمله ایران انجام شد. به دلیل توانایی مقاومت در محیط عمل آوری مواد غذایی و رشد و تکثیر آن در شرایط یخچالی، لیستریا مونوسیتوژنز به عنوان یک تهدید جدی برای سلامت جامعه مطرح است. اگرچه ارگانیسم با پاستوریزه صحیح نابود می شود اما گاهی از پنیرهایی که از شیر پاستوریزه ساخته شدند یافت شد. که ممکن است دلیل آن آلودگی ثانویه باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی آلودگی پنیرهای سیاهمزگی به این باکتری است. از روش MPN برای بررسی لیستریا مونوسیتوژنز استفاده شد. ده نمونه از پنیر تازه (جمع آوری شده از استان گیلان) مورد آزمایش قرار گرفت. بر اساس نتیجه آزمایش، از 10 درصد نمونه ها لیستریا مونوسیتوژنز جدا گردید، و میزان آلودگی 2 عدد در گرم گزارش گردید. با توجه به اینکه تعداد اندک لیستریا مونوسیتوژنز در غذا های پر خطر نقش مهمی دارد، بایستی تلاش گسترده ای در رابطه با کنترل و نظارت و استفاده از اصول کلی بهداشت مواد غذایی و تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحران برای مصرف در رابطه با این پاتوژن در غذا در طول تولید انجام شود.
    Abstract
    Tracing of bacterial contamination in food is one aspect of food hygiene. Because of the important hazard of Listeria monocytogenes presence in food on public health especially in immunocomprised persons, many studies have been performed about food contamination with this bacterium in various countries including Iran. Due to the ability to persist in food-processing environments and growth and proliferation in refrigeration temperatures, L. monocytogenes is considered as an important threat to public health. Although the organism is destroyed by proper pasteurization, sometimes it can be found in some cheeses made from pasteurized milk maybe because of second contamination. The aim of this study was therefore to examine the presence and load of L. monocytogenes in Siahmazgi cheeses. MPN technique was used for estimating L. monocytogenes, a total of ten fresh cheeses (Collected from Gilan province) were examined. L. monocytogenes was isolated from 10% (1) of samples and contamination load was estimated 2 g-1. Regarding the high risk of L. monocytogenes in foods even in small numbers, extensive efforts in applicating of the general principles of food hygiene and Hazard Analysis and Critical Control Point guidelines during production to consumption must be done to control and monitor this pathogen in foods.