عنوان پایاننامه
فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم های خوراکی بر پایه بیوپلیمرهای جدایه پروتئینی آب پنیر و کیتوزان با روش های DPPH و سیستم مدل بیاکاروتن-لینولئیک اسید
- رشته تحصیلی
- دامپزشکی
- مقطع تحصیلی
- دکتری عمومی
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66592;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3551;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3551
- تاریخ دفاع
- ۱۱ آذر ۱۳۹۳
- دانشجو
- زهرا شکری
- استاد راهنما
- ابوالفضل کامکار
- چکیده
- امروزه با توجه به آلودگی بیش از حد و جبران ناپذیر طبیعت به مواد سنتزی و سمی استفاده شده در صنعت بسته بندی به ویژه بسته بندی مواد غذایی از یک سو و اثر مخرب این پوشش ها بر روی مواد غذایی از سویی دیگر تمایل انسان به به استفاده از فیلم ها و پوشش های طبیعی و زیست تخریب پذیر در این خصوص افزایش یافته است. بدین ترتیب ساخت فیلم های خوراکی با منشا طبیعی و بررسی خواص مختلف این فیلم ها ازجمله خاصیت ضد میکروبی، مقاومت در برابر پارگی، نفوذ آب و گاز و... موضوع تحقیقات مختلف شده است. در بررسی حاضر خاصیت آنتی اکسیدانی دو مورد از این فیلم ها؛ یکی با منشا پروتئینی (جدایه پروتئینی آب پنیر) و دیگری با منشا پلی ساکاریدی (کیتوزان) و هم افزایی این خاصیت به وسیله اسانس پونه که یک آنتی اکسیدان طبیعی محسوب می شود؛ مورد مطالعه قرار گرفته است. در پایان پس از انجام تست های DPPH و سیستم مدل بتاکاروتن- لینولئیک اسید برروی فیلم ها بدون اسانس و حاوی اسانس با غلظت های 5/0، 1 و 2 درصد مشخص شد این فیلم ها خود دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و با افزودن غلظتهای مختلف اسانس قدرت آن افزایش می یابد. در نتیجه می توان اظهار داشت که فیلم های کیتوزان و جدایه پروتئینی آب پنیر و حاوی اسانس پونه از منظر ممانعت از واکنش اکسیداسیون در مواد غذایی در صنایع غذایی کارآمد می باشد. کلید واژگان: فیلم جدایه پروتئینی آب پنیر، فیلم کیتوزان، اسانس پونه، خاصیت آنتی اکسیدانی
- Abstract
- Nowadays due to excessive irreparable pollution of the nature with toxic synthetic materials used in the packaging industry in one hand and the detrimental effect of these covers on the other hand, human interests to use natural and biodegradable films and coatings has increased. Therefore, many research projects have been defined on synthesizing of these multifactorial films with natural sources, including antibacterial properties, tear resistance, water and gas permeability and etc. In this study, the antioxidant feature of two of these films has been studied one with protein source (whey protein isolate) and the other with polysaccharides source (chitosan) and its synergistic effect with the Oregano essential oil which is a natural antioxidant. At the end and after DPPH and Beta carotene - linoleic acid system methods which were done on the films with "No essential oil" and "essential oil rich" with 0.5%, 1and 2% concentrations, It was found that these films were antioxidant and by adding different concentrations of essential oil their antioxidant feature was increased. In conclusion, we can determine that in case of inhibition of oxidation in food packaging industry, chitosan and whey protein isolate films with the Oregano essential oil are effectual. Keywords: biodegradable film, whey protein isolate, chitosan, antioxidant feature, Oregano essential oil