عنوان پایاننامه
مطالعه اثر لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بره موم بر بیان ژن ژرمیناسیون HWP۱ در مخمر کاندیدا آلبیکنس
- رشته تحصیلی
- قارچ شناسی
- مقطع تحصیلی
- دکتری تخصصی PhD
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 635 ت;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 635 ت;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 72735;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 635 ت;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 635 ت;
- تاریخ دفاع
- ۲۵ بهمن ۱۳۹۴
- دانشجو
- نکیسا سهرابی حقدوست
- استاد راهنما
- علیرضا خسروی, تقی زهرائی صالحی
- چکیده
- تبدیل فرم مخمری به فرم هایفی یکی از مراحل ابتدایی در روند بیماری زایی کاندیدا آلبیکنس است و به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای حدت در این ارگانیسم به شمار می رود. ژن HWP1تولید کننده یک پروتئین سطح سلول می باشد که تنها در لوله زایا و هایف بیان می شود و در حدت کاندیدا آلبیکنس نقش داشته و باعث پیشروی کاندیدیازیس مخاطی می گردد. در این مطالعه ابتدا اثر ضد کاندیدایی عصاره اتانولی بره موم و همچنین مایع رویی کشت باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر روی جدایه های بالینی کاندیدا آلبیکنس به ترتیب با روش میکرودایلوشن براث و ول آگار دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت و در ادامه تاثیر هر یک از مواد مذکور بر ایجاد لوله زایا و تاثیر عصاره اتانولی بره موم بر بیان ژن HWP1 با استفاده از روش Real time PCR بررسی گردید. عصاره اتانولی بره موم به طور معنی داری موجب مهار تشکیل لوله زایا در تمام جدایه های کاندیدا آلبیکنس نسبت به گروه شاهد گردید. مایع رویی اسیدی در مقایسه با مایع رویی خنثی شده به شکل معنا داری موجب مهار رشد قارچ گردید. تشکیل لوله زایا توسط هر یک از جدایه های کاندیدا آلبیکنس در اثر تیمار با مایع رویی اسیدی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معناداری نشان داد. در این مطالعه عصاره اتانولی بره موم باعث کاهش بیان ژن HWP1 در جدایه های مورد مطالعه گردید. با توجه به یافته های این تحقیق عصاره اتانولی بره موم و مایع رویی اسیدی لاکتوباسیلوس پلانتاروم دارای فعالیت ضد قارچی و نیز موجب مهار تغییر شکل از فرم مخمری به فرم هایفی گردیدند. اثر بره موم بر بیان ژن HWP1 می تواند یکی از ساز وکارهای دخیل در مهار تولید لوله زایا در جدایه های کاندیدا آلبیکنس مورد مطالعه باشد. بر این اساس می توان با مطالعات آینده از این دو ماده جهت مهار رشد و تولید لوله زایا و شاید درمان عفونت های کاندیدایی بهره جست.
- Abstract
- Transformation of yeast to hyphal form is one of the primary stage in pathogenesis and is the main virulence factor in Candida albicans. HWP1 gene is only expresed in germ tube and hyphae producing a superficial cellular protein.This gene plays an important role in Candida albicans virulence. In the present study the anticandida activity of ethanolic extract of propolis and cell free supernatant of Lactobacilus plantarum on candida albicans isolates were assessed using microdilution and well agar diffiusion methods, respectively. Then effects of these materials in germ tube formation and effect of ethanolic extract of propolis on HWP1 gene expression were evaluated using real-time PCR test. Ethanolic extract of propolis significantly inhibited germ tube formation in comparison to control group in all candida albicans isolates. Acidic supernatant significantly inhibited fungal growth and germ tube formation in comparison to neutral supernatant and control group. In the present study ethanolic extract of propolis decrased HWP1 gene expression in all isolates. Our study showed that ethanolic extract of propolis and acidic supernatant of Lactobacilus plantarum had antifungal activity and inhibited transformation from yeast to hyphal form. Effect of ethanolic extract of propolis on HWP1 gene expression could be an important mechanism in suppression of germ tube formation in candida albicans isolates. In conclusion the ethanolic extract of propolis and acidic supernatant of Lactobacillus plantarum could be used in suppression of germ tube formation and fungal growth so these natural matherials may be usefull in treatment of candida albicans infection.