عنوان پایاننامه
تاثیر اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.Essential oil) نانو لیپوزومی بر میزان بیان ژنی شیکاکولای O۱۵۷:H۷ در دمای ۲۵درجه سانتیگراد
- رشته تحصیلی
- دامپزشکی
- مقطع تحصیلی
- دکتری عمومی
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3577;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3577;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 69218
- تاریخ دفاع
- ۱۵ تیر ۱۳۹۴
- دانشجو
- پریوش خسروی
- استاد راهنما
- علی میثاقی, علی خنجری
- چکیده
- آویشن شیرازی از گیاهان دارویی رایج در طب سنتی ایران است که اثر ضدمیکروبی مشتقات آن بر روی باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی اثبات شده است و برای ایجاد عطر و طعم در انواع مختلفی از غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. در این بررسی تاثیر نانوانکپسولاسیون به فرم لیپوزوم بر روی ویژگی ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی، بر مطالعه حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) آن بر روی باکتری اشرشیا کلی O157:H7 به عنوان یکی از میکروارگانیسم های پاتوژن مهم در مسمومیت های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده، مورد بررسی قرارگرفت. همچنین تاثیر غلظت های تحت بازدارنده آن بر روی رشد و تکثیر باکتری (طی 24 ساعت)، تولید و بیان ژن شیگاتوکسین 2 (به ترتیب به روش های آگلوتیناسیون غیرفعال ذرات لاتکس و Real time PCR) بررسی شد. نتایج این مطالعه نشان داد حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی این اسانس به حالت نانولیپوزومی (هر دو برابر با 15/0 درصد) در مقایسه با فرم آزاد (به ترتیب برابر با 02/0 درصد و 03/0 درصد)کاهش می یابد. همچنین تاثیر غلظت های 50 و 75 درصد MIC اسانس نانولیپوزومی آویشن شیرازی بر روی تولید توکسین و بیان ژنی آن موثرتر از غلظت های مشابه اسانس به فرم آزاد بودند (05/0>p). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که از طریق سیستم رهاسازی کنترل شده ای نظیر نانولیپوزوم می توان اثر ضدمیکروبی این ترکیبات را به صورت بالقوه ای افزایش داد.
- Abstract
- Recently, application of natural antimicrobials like essential oils (E.O.) is considered as an appropriate alternative for synthetic preservatives against foodborn pathogens. The use of novel carriers such as nanoliposomes can increase the antimicrobial effect of these compounds. In this study, the E.O. of Zataria multiflora Bioss. was successfully encapsulated into nanolipomes. The minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) of E.O. loaded nanoliposomes were investigated against Escherichia coli O157:H7, as a common foodborn pathogen. For this purpose, micro-dilution method was used at room temperature (25 °C) for 24 hours. Similar tests were also carried out about free form of E.O. Production of shiga toxin 2 and its realitive gene expression (by revers passive latex coaglutination and Real time PCR, respectively) were also studied. Results showed that the MIC and MBC values for free oil were about 0.02% and 0.03% after 24 h, respectively. Both of these values were decreased to 0.015 % for E.O. loaded nanoliposomes.The subinhibitory concentrations of free oil and nanoliposomal E.O reduced the Shiga toxin production and its gene expression in a dose –dependent manner. In addition, the concentrations of 50% and 75% MIC of E.O loaded nanoliposomes have significantly reduced the production and gene expression of shigatoxin. This reduction was more than those of free E.O. (p <0/05). The findings of this study showed that novel carries like nanoliposome can increase the antibacterial effect of E.O.s like Z. multiflora as a food preservative.