عنوان پایاننامه
میزان ترکیبات فنلی فعالیتهای آنتی رادیکال و آنتی اکسیدانی عسل سبلان
- رشته تحصیلی
- دامپزشکی
- مقطع تحصیلی
- دکتری عمومی
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3578;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 70313;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3578
- تاریخ دفاع
- ۱۶ تیر ۱۳۹۴
- دانشجو
- سارا خدابخشیان
- استاد راهنما
- ابوالفضل کامکار
- چکیده
- عسل به عنوان ماده ای با خواص بیولوژیکی مختلف، از جمله اثرات آنتی اکسیدانی شناخته شده است. اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های اصلی این محصول می باشند. اندازه گیری این ترکیبات می تواند به انتخاب عسل با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا کمک کند. در این مطالعه میزان کل ترکیبات فنولیک، محتوای تام فلاونوئیدی و فعالیت آنتی اکسیدانی هشت نمونه عسل سبلان مورد بررسی قرار گرفته است، علاوه براین چند آزمون کنترل کیفیت شیمیایی عسل از جمله: pH، اسیدیته، فعالیت دیاستازی (کیفی) و تشخیص وجود هیدروکسی متیل فورفورال(کیفی) نیز انجام گرفت. مقدار کل ترکیبات فنولیک با استفاده از معرف فولین سیوکالتیو، فعالیت آنتی¬اکسیدانی با روش DPPH و مهار رنگ بری بتاکاروتن، محتوای تام فلاونوئیدی با استفاده از معرف کلرید آلومینیوم اندازه گیری گردید. از روش های ذکر شده در استاندارد شماره92 سازمان ملی استاندارد ایران جهت اندازه گیری پارامترهای فیزیکوشیمیایی عسل استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با آزمون ANOVA(one-way) ، با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت. محدوده مقادیر بدست آمده حاصل از آزمون ها عبارتست از: میزان ترکیبات فنولیک (58/41-71/15 میلی گرم معادل گالیک اسید در 100 گرم عسل)، محتوای تام فلاونوئیدی(20/13-80/3میلی گرم معادل کوئرستین در 100گرم عسل)، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH (25/94-19/23درصد) و با روش مهار پراکسیداسیون بتاکاروتن- لینولئیک اسید(69/85-54/69درصد)، pH(83/3-63/3)، اسیدیته آزاد (50/20- 99/11 میلی اکی والان درکیلوگرم). فعالیت دیاستازی تمام نمونه ها به جز (نمونه یک) منفی شد، نتیجه تست HMF تمام نمونه ها مثبت گردید. نمونه های مورد آزمون فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی از خود نشان دادند، نتایج آزمون های کیفی مطابق با استانداردهای جهانی بودند به جز آزمون دیاستاز و HMF که میتواند به علت شرایط نامناسب فرآوری و نگهداری، حرارت دادن محصول، تازه نبودن عسل وغیره باشد.
- Abstract
- Honey is recognized as having different biological properties including antioxidant effects. Phenolic acids and flavonoids are the main antioxidant in this apiary product. In this study eight honey samples of Sabalan were screened to evaluate the antioxidant activity, total phenolic and flavonoid content.Antioxidant activity of honey samples were determined by DPPH (2,2-diphenyl-1-picryl hydrazyl) method and ?-carotene bleaching assay, total phenolic and flavonoid by Folin-Ciocalteu and Aluminium chloride methods, in addition, in all samples, some physicochemical parameters (pH, Acidity, Diastase activity, existence or nonexistence of HMF) were measured according to Iranian National Standarddization N92. Data were analyzed using ANOVA(one-way). Total phenolic and flavonoid content of honeys ranged respectively from 15.71- 41.58 (mg GAE/100g honey) and 3.80-13.20 (mg QE/100g honey). Antioxidant activity was between 23.19%-94.25%, ?-carotene bleaching inhibition 69.54%-85.69%, pH ranged 3.63-3.83, Acidity 11.99-20.50 mEq/kg , diastase activity of all samples were negative except sample N1. All samples had positive HMF results. Regarded to the above results, it could be concluded that the honey samples have significant antioxidant activity. All parameters of physicochemical test were according to the international specifications except diastase and HMF tests wich maybe due to improper processing and storage condition, heating treatment, old honey and etc.