عنوان پایان‌نامه

بررسی بیان ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPs) در سلولهای فیبروبلاست مجاور شده با محرک ها و عصاره گیاهی برگ انجیر



    دانشجو در تاریخ ۱۰ تیر ۱۳۹۴ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی بیان ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPs) در سلولهای فیبروبلاست مجاور شده با محرک ها و عصاره گیاهی برگ انجیر" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3572;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 69041;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3572
    تاریخ دفاع
    ۱۰ تیر ۱۳۹۴

    زمینه مطالعه: ماتریکس متالوپروتئینازها خانواده بزرگی از پروتئینازهای سلولی با فعالیت وابسته به یون روی، هستند. این آنزیم ها نقش مهمی در رفتارهای سلولی ایفا می کنند و می توانند پروتئین های ماتریکس خارج سلولی را هضم کنند و از این طریق در متاستاز تومورها، نقش بسزایی دارند. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی اثرعصاره برگ انجیر بر فعالیت ماتریکس متالوپروتئینازها، در کشت سلول فیبروبلاست است. روش کار: عصاره برگ انجیر به سه شکل آبی، آبی–الکلی و الکلی تهیه شد. سپس به شش گوده از پلیت 24خانه ای کشت سلول فیبروبلاست، به ترتیب مقادیر پنج میکرولیتر عصاره آبی، 10میکرولیتر عصاره آبی، پنج میکرولیتر عصاره آبی-الکلی،10میکرولیتر عصاره آبی-الکلی، یک میکرولیتر عصاره الکلی و پنج میکرولیتر عصاره الکلی اضافه شد؛ برای هرگوده، یک گوده کنترل، با محتویات مشابه گوده آزمایش، اما بدون عصاره، در نظرگرفته شد. سپس پلیت ها در گرمخانه کشت سلول قرار داده شدند و اثرات عصاره پس از گذشت 24، 48 و72 ساعت، با استفاده از ایجاد مسمومیت در سلول و زایموگرافی ژلاتین، بررسی شد.آزمایش مذکور سه بار تکرار شد.یافته ها: در بررسی با میکروسکوپ معکوس، عصاره الکلی با غلظت 5 میکرولیتر، موجب مرگ سلول ها پس از 24 ساعت شد، و غلظت یک میکرولیتر از عصاره الکلی، پس از طی 48 ساعت به مرگ سلول ها انجامید. پس از گذشت 72 ساعت، مقدار 10 میکرولیتر از عصاره آبی- الکلی برگ انجیر، سبب مرگ سلول ها شد. در بررسی بیان آنزیم ها به روش زایموگرافی، در تمامی گوده های آزمایش، اثر مهاری عصاره برگ انجیر بر بیان ماتریکس متالوپروتئینازها مشاهده شد.بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر، اثر مهاری عصاره های برگ انجیر بر فعالیت ماتریکس متالوپروتئینازها را تایید می کند؛ با این حال ادامه مطالعه با روشRT-PCR و انجام مطالعات بالینی برای بررسی اثر این عصاره ها بر انواع متالوپروتئینازها به طور جداگانه توصیه می شود.