عنوان پایان‌نامه

جدا سازی و شناسایی اورنیتوباکتریوم



    دانشجو در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "جدا سازی و شناسایی اورنیتوباکتریوم" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری تخصصی PhD
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 33672;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3068;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3068
    تاریخ دفاع
    ۲۳ شهریور ۱۳۹۰
    استاد راهنما
    محمد حسن زاده

    در این تحقیق به منظور بررسی آلودگی سالمونلائی پرندگان وحشی اطراف مرغداری ها, 500 پرنده شامل گنجشک, زاغ, کلاغ, شاهین و... مورد آزمایش قرار گرفتند. اکثر این پرندگان توسط دام و بصورت دسته جمعی گرفته شدند و تعداد کمی با تفنگ شکار شدند. پس از کشتن پرنده ها, لاشه آنها به آزمایشگاه منتقل شده و دستگاه گوارش ( از پیش معده تا انتهای روده) و قلب و کبد از داخل شکم بیرون آورده شدند. قلب و کبد با هم در یک پلیت و اجزای دستگاه گوارش هم با هم در پلیتی دیگر بکمک قیچی قطعه قطعه و هموژن شدند. سپس از این نمونه ها با نسبت 1 به 10 در محیط غنی کننده سلنیت( برای قلب و کبد و دستگاه گوارش ) و آب پیتونه ( برای قلب و کبد) کشت داده شد. در مرحله بعد از محیط های انتخاب سالمونلا مثل محیط های سالمونلا- شیگلا و سبز درخشان استفاده شد. نمونه های سالمونلا در نهایت روی محیط های سه قندی آهن دار و اوره تایید شدند. از 500 پرنده مورد آزمایش, 20 مورد سالمونلا (4% آلودگی سالمونلائی) از 19 گنجشک و 1شاهین تشخیص داده شد. بعداز تایید سالمونلاها, سایر خصوصیات بیوشیمیائی, گروه سرمی و حساسیت آنتی بیوتیکی آنها تعیین گردید. بیشتر نمونه های جدا شده متعلق به گروه های سرمی و بودند و بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی نیز نسبت به نور فلوکساسین ارزیابی شد . وجود 4% آلودگی سالمونلائی در پرندگان وحشی حاشیه مرغداری ها در مقایسه با 6/7% آلودگی در همین پرندگان در سال 1355, کاهش 3/6 درصدی آلودگی را نشان میدهد, اما با این حال بخاطر حضور باکتری در پرندگان وحشی و نقش آنها بعنوان یکی از راههای آلودگی فارم های طیور صنعتی و همچنین اهمیت زئونوتیک این باکتری, عدم تماس پرندگان پرورشی و وحشی ضروری به نظر می رسد.