عنوان پایان‌نامه

مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس شیرازی



    دانشجو در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس شیرازی" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    دکتری تخصصی PhD
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 449 ت;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 49023;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 449 ت
    تاریخ دفاع
    ۱۴ تیر ۱۳۹۰

    ویبریو پاراهمولیتیکوس یک باکتری بیماری زای روده ای نمک دوست می باشد که در آبهای دریایی و مصب رودخانه ها موجود است. مصرف غذاهای آلوده به این باکتری می تواند موجب ایجاد گاستروانتریت در انسان شود. در این مطالعه تاثیرات چند فاکتوری شامل 5 غلظت مختلف اسانس آویشن شیرازی (0، 005/0، 015/0 ، 03/0 و 0405/0 درصد) و 3 سطح مختلف pH (5/5، 5/6 و 5/7 ) در 3 دمای گرمخـانه گـذاری( C ? 35 ،25 ،8 ) بر لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در طی 43 روز در محیط آبگوشت قلب و مغز ارزیابی گردید همچنین سنجش توکسین تولیدی توسط کیت Kap-RPA صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی اثر معنی داری (05/0 < p ) بر روی لگاریتم درصد احتمال رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس داشت، بطوریکه در pH های 5/7، 5/6 و 5/5 در دمای 35 درجه سانتیگراد و غلظت صفر درصد اسانس پس از 43 روز میزان لگاریتم درصد احتمال رشد به ترتیب برابر 902/3،902/3 و 901/1- بود و این میزان در غلظت 015/0 درصد اسانس به ترتیب برابر 761/1 ، 454/0 و 241/4- بود با افزایش غلظت اسانس به 03/0درصد لگاریتم درصد احتمال رشد برابر با 241/4- در هر سه سطح pH و هر سه دمای گرمخانه گذاری بود. میزان تیتر توکسین تولیدی در pH 5/7 و دمای 35 درجه در حالت صفر درصد اسانس آویشن شیرازی برابر با 256/1 بود در حالیکه این میزان در شرایط مشابه در حالت 015/0 درصد اسانس برابر با 32/1 بود. میزان تیتر توکسین تولیدی در دمای 8 درجه و pH 5/5 در غلظت صفر درصد اسانس برابر با 128/1 بود در صورتیکه این میزان با شرایط یکسان در حالت 015/0 درصد اسانس آویشن شیرازی هیچگونه توکسینی تشخیص داده نشد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که نه تنها اسانس آویشن شیرازی به همراه pH های مختلف به کار گرفته شده و دماهای مختلف نگهداری بر میزان رشد باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس تاثیر معنی داری دارند بلکه دارای اثر معنی داری بر میزان تولید توکسین تولید توسط باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس دارند بطوریکه با افزایش غلظت اسانس یا کاهش pH و کاهش درجه حرارت درصد احتمال رشد و میزان تولید توکسین کاهش یافت.
    Abstract
    Vibrio parahaemolyticus is a halophil entherpathogenic bacterium that is present in sea and eustrine. Consumption of food contaminated with this bacterium can result in gasteroentheritis in human. In this study, multifactorial effects of five different concentration of zataria multiflora Boiss. Essential oil (0, 0.005, 0.015, 0.03 and 0.0405 % ) and three different levels of pH (5.5, 6.5 and 7.5) in 3 incoubation temperature (8, 25 and 35) on logp% of V. parahaemolyticus during 43 day in Bhi broth were evaluated. In addition measurement of produced toxin performed with kap-Rpla kit. Results of this study showed that diffrenet concenteration of zataria multiflora Boiss essential oil had significant effect(p<0.05) on logp% of vibrio parahaemolyticus, in condition that ph 7.5, 6.5 and 5.5 in 35o c in 0% essential oil after 43 days were 3.902, 3.902 and -1.901 respectively. Whereas in 0.015 % of essential oil were 1.761, 0.454 and -4.241. in concentration of 0.03% of essential oil in 3 level of pH and 3 incubation temperature logp% was -4.241. Amount of produced toxin titr in pH 7.5 and 35o c in 0 % of essential oil was 1/256 wherase in the same condition in the 0.015% of essential oil was 1/32. Titr of the toxin in pH 5.5 and 8 oc in 0% essential oil was 1/128 wherase in the same condition in 0.015% of essential oil toxin not detected. Results of this study revealed that zataria multiflora essential oil Boiss. not only have significant effect on logp% of V. parahaemolyticus in different pH and different temperature but also had significant effect on amount of toxin production of vibrio parahaemolyticus in condition with increase of concentration of essential oil or decrease of pH and temperature , logp% and toxin were decreased.