عنوان پایان‌نامه

بررسی امکان تلفیق دو ماده سیلیکون و اسید سالیسیلیک با مخمرهای آنتاگونیست در کنترل کپک آبی میوه ی سیب و بررسی برخی از مکانیسم های بیوشیمیایی




    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 47205;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 449
    تاریخ دفاع
    ۰۴ بهمن ۱۳۸۹

    چکیده در این بررسی دو جدایه F1 و F2 قارچ P. expansum از آزمایشگاه بیماری شناسی پردیس ابوریحان دریافت شد و بیماری زایی آنها به اثبات رسید. دو جدایه مخمر Pichia guilliermondii (A6) و Candida membranifaciens (A4) نیز از آزمایشگاه بیماری شناسی پردیس ابوریحان دریافت گردید. در بررسی تاثیر غلظت¬های مختلف اسید سالیسیلیک (SA) (5، 10، 50، 100 و 200 میکروگرم بر میلی لیتر) بر جدایه های عامل بیماری مشاهده شد که SA در غلظت µg mL-1 200 تاثیر منفی بر رشد میسلیومی جدایه های بیماری داشت. در بررسی تاثیر غلظت های مختلف سیلیکون (Si) ( 2/0، 4/0، 6/0، 8/0 و 1 درصد وزن/حجم) بر رشد جدایه های قارچی در محیط PDA مشاهده شد که سیلیکون در غلظت های بالاتر از 6/0% به طور کامل از رشد جدایه های قارچی جلوگیری کرد. نتایج مربوط به تاثیر SA بر رشد جدایه های مخمر در شرایط آزمایشگاهی نشان داد که SA در غلظت های بالاتر از µg mL-1 10 سبب افزایش رشد مخمر P. guilliermondii (A6) و کاهش رشد مخمر C. membranifaciens (A4) شد. در بررسی تاثیر Si بر رشد مخمر های مذکور، دیده شد که Si سبب کاهش مخمر های آنتاگونیست در محیط عصاره سیب شد. در بررسی تاثیر SA و مخمرهای P. guilliermondii (A6) و C. membranifaciens (A4) در کنترل کپک آبی میوه سیب مشاهده شد که کاربرد SA به تنهایی تاثیر چندانی در کاهش قطر لکه های سیب در دمای 20 درجه نداشتند. کاربرد مخمرهای P. guilliermondii (A6) و C. membranifaciens (A4) در کاهش لکه های حاصل از بیماری موثر بودند اما ترکیب کردن مخمرهای A4 و A6 با SA در غلظت های 5 و 50 µg ml-1 سبب کاهش معنی دار قطر لکه های ایجاد شده توسط جدایه های قارچی شد (p<0.05). در بررسی تاثیر سیلیکون و مخمر های C. membranifaciens (A4) و P. guilliermondii (A6) در کنترل کپک آبی میوه سیب مشاهده شد که کاربرد سیلیکون به تنهایی تاثیر چندانی در کنترل بیماری نداشت اما ترکیب کردن سیلیکون در تمامی غلظت ها با مخمرهای P. guilliermondii (A6) و C. membranifaciens (A4) به طور معنی داری سبب کاهش لکه های حاصل از بیماری در دمای 20 و 5 درجه سانتی گراد شد. علاوه بر کنترل کپک آبی، تیمار سیلیکون در غلظت 1/0% و مخمر P. guilliermondii (A6) به تنهایی و در ترکیب با هم میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز را افزایش دادند و این افزایش در روز های 8-6 پس از مایه زنی عامل بیماری مشاهده شد. میزان ترکیبات فنولی نیز در این تیمار ها افزایش یافته و حداکثر مقدار آن در روز دوم پس از مایه زنی عامل بیماری مشاهده شد. افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز و نیز ترکیبات فنولی می تواند یکی از مکانیسم های کنترل بیماری باشد.
    Abstract
    Abstract In this study five isolates of Penicillium expansum (F1, F2, P11, P12 and P33) and two isolates of yeasts, Pichia guilliermondii (A6) and Candida membranifaciens (A4) were obtained from plant pathology laboratory of Aboureihan campus, University of Tehran. Two isolates of P. expansum (F1 and F2) were selected based on higher pathogenecity for the experiments. The effect of different concentrations of salicylic acid (SA) (5, 10, 50, 100 and 200 µg mL-1) on P. expansum isolates indicated that SA at 200 µg mL-1 had negative effect on mycelial growth of isolates. The effect of different concentrations of silicon (Si) (0.2, 0.4, 0.6, 0.8 and 1% wt/vol) on mycelial growth of isolates showed that Si in concentrations of higher than 0.6% inhibited the growth of pathogen completely. The results showed that SA in concentrations of higher than 10 µg mL-1 and higher, increased the growth of P. guilliermondii (A6) and decreased the growth of C. membranifaciens (A4) in vitro. Our results showed that Si decreased the growth of both yeast isolates in apple extract medium in vitro. The results of the experiments on the effect of SA and P. guilliermondii (A6) and C. membranifaciens (A4) on control of blue mold indicated that application SA alone did not significant effect on reducing the lesion diameter of blue mold at 20 ?C. Application of P. guilliermondii (A6) and C. membranifaciens (A4) reduced the lesion of disease, but combination of SA with yeast isolates dramatically reduced the disease severity (p<0.05). In the study of effect of Si and P. guilliermondii and C. membranifaciens on blue mold, the results showed that application of Si lonely did not much effect on control of disease, but combination of Si with yeast isolates reduced the lesion diameter of blue mold, significantly at 20 and 5 ?C. In addition of control of blue mold, Si at 0.1% and P. guilliermondii (A6), alone and in combination, increased the activity of peroxidase enzyme and the highest level of activity was seen 8 days after pathogen inoculation in comparison with the other days. Also, total phenolic compound increased in these treatments and the maximum level of it was indicated 2 days after pathogen inoculation in comparison with the other days. Enhance in peroxidase activity and total phenolic compound could be one of mechanisms of control of blue mold of apple fruit.