عنوان پایان‌نامه

تعیین معادلات پیش بینی‏انرژی قابل متابولیسم برخی سویه‏های گندم با استفاده از معادلات رگرسیون چند متغیره



    دانشجو در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تعیین معادلات پیش بینی‏انرژی قابل متابولیسم برخی سویه‏های گندم با استفاده از معادلات رگرسیون چند متغیره" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5688;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 60630
    تاریخ دفاع
    ۱۴ دی ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    حسین مروج

    این تحقیق به منظورتعیین معادلات رگرسیونی پیشبینی انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازت (AMEn)12رقمگندم رایج(مهدوی،چمران، سبلان، سپاهان، سیوند، الموت، شعله، نیشابور، پیشتاز، بهار، شیرازوشاه‌پسند)کشتشدهدراستان البرزانجامشد. کلیه این ارقام از لحاظ میزان فیبر خام، پروتئین خام، عصاره اتری، خاکستر، نشاسته، عصاره عاری از ازت، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی نشان داد که بین موارد اندازه گیری شده بیشترین ضریب تغییرات مربوط به میزان خاکستر (9/41%) و همچنین کمترین میزان ضریب تغییرات مربوط به عصاره عاری از ازت (6/2%) بود. اندازه¬گیری میزان انرژی قابل سوخت و ساز با اکسید کروم به عنوان نشانگروبااستفادهازخروس های بالغردایلندرد انجام شد. جیره پایه شامل ذرت،کنجاله سویاومکمل های ویتامینی ومعدنی بود. هریک ازجیره های آزمایشی نیزحاوی40درصدگندم به عنوان جایگزین ذرتوسویادرجیره پایه بودند. مقایسه میانگین اجزای ترکیب شیمیایی با مقادیر ارائه شده در جداول مرجع فیداستاف 2014 و NRC 1994 نشان داد که اختلاف معنی داری بین اجزای ترکیب شیمیایی گندم‌های مورد مطالعه در این تحقیق و مقادیر ارائه شده برای گندم در جداول مرجع است. کلیه داده های حاصل ازآنالیزشیمیایی واندازه گیری اکسیدکروم درنمونه های خوراک وفضولات، بانرمافزار SPSSو رویه ENTER موردتحلیلوبررسیقرارگرفتند. نتایج حاصل از رگرسیون چندگانهبیان¬گر این بود که دومؤلفهNDF وSTA برایمعادلهتخمینانرژیقابل سوخت و ساز مناسب می¬باشند. میانگینتفاوتانرژیقابل سوخت و ساز اندازه گیری شده به روش بیولوژیک وتخمین بااستفاده از معادله پیش بینی،KCal/Kg51/39بود. این آنالیزنشان دادکه رابطه پیش-بینی انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازتباضریبتبیین (1/99 %= R2 ) (000/0 P<)،به صورت زیراست. AMEn Wheat (KCal/Kg of DM ) = 69 STA -1028 CF
    Abstract
    This study was conducted to determine regression equations for the prediction of metabolizable energy value corrected for zero nitrogen retention(AMEn) in 12 wheat cultivars( mahdavi, chamran, sabalan, sepahan, sivand, alamoot, sholeh, neishaboor, pishtaz, bahar, shiraz and shahpasand) Cultured in Alborz province of Iran.Chromic oxide marker bioassay was used to determine wheat cultivars nitrogen-corrected AME (AMEn) content for adult roosters. The experimental diets were composed of 40% of test sample and the remaining 60% was a combination of other ingredients held constant across diets. The average of the chemical components and energy was compared to its values in NRC 1994 and feedstuffs 2014 tables.Comparisons of means showed that a significant difference has discovered between chemical composition in the present study and those reported by NRC 1994 and feedstuffs 2014. AMEn value of the test samples were calculated and related to their chemical composition by regression analysis with SPSS software. The result of multiple regression equations was shown that CF and Starch are the best factors for prediction of AMEn.Means difference between calculating AMEn from biological assay and predicted AMEn with multiple regression equation was 39.51 Kcal/Kg. The equation for prediction of AMEn based on chemical composition was: AMEn wheat (KCal/Kg of DM ) = 69 STA - 1028 CF (R2 = 0.91, standard error of prediction (SEP) = 280.79 KCal/kg, P=0.000).