بررسی شاخص های دفاع آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مبتلا به آئرومونازیس(Aeromonasis) تحت درمان با آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین (Oxytetracycline)
- رشته تحصیلی
- مهندسی منابع طبیعی - تکثیر و پرورش آبزیان
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7506
- تاریخ دفاع
- ۲۸ شهریور ۱۳۹۶
- دانشجو
- پگاه فرهنگ
- استاد راهنما
- علیرضا میرواقفی, باقر مجازی امیری
- چکیده
- با توجه به استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها در آبزی پروری و از سوی دیگر عدم توجه پرورش دهندگان به مضرات تجویز بی رویه ی داروهای ضد باکتریایی، مطالعه تاثیر آنتی بیوتیک ها بر شاخص های زیستی آبزیان ضروری است. در این مطالعه ضمن بررسی تاثیر آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین بر تغییرات شاخص های خونی، فعالیت آنزیم های سرمی و آنزیم های کبدی موثر در دفاع آنتی اکسیدانی، به بررسی تاثیر آنتی اکسیدان BHT در بهبود تاثیرات حاصل از اعمال آنتی بیوتیک بر شاخص های مذکور، بر روی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بیمار شده با باکتری Aeromonas hydrophila پرداخته شد. نتایج بدست آمده در این مطالعه که به مدت 61 روز بر روی 120 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی g30 ±92/175 در چهار تیمار و سه تکرار انجام شد، نشان داد که اعمال آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین در جیره، موجب تغییر در شاخص های مورد بررسی در مقایسه با گروه مبتلاء به آئرومونازیس شد، ولی این تغییرات فقط در شاخص SOD معنی دار گزارش شد. در مقایسه ی گروه شاهد با گروهی که در آن آنتی اکسیدان BHT در دو دوز 5/0% و 8/0% پس از قطع آنتی بیوتیک، به مدت یک هفته در جیره تجویز شد، در هر دو دوز ، سطوح میانگین WBC، SGOT، SGPT،ALP، SOD،CAT و GPx پایین تر از سطح نرمال گزارش شد، در حالی که در دوز 5/0% در سطح میانگین HCT و در دوزهای 5/0% و 8/0 % در سطوح میانگین Hb و RBC تقریباً هم سطح با نرمال و در دوز 8/0% در سطح میانگین HCT و در دوزهای 5/0% و 8/0 % در سطح میانگین MDA بالاتر از نرمال، گزارش شد. نتایج تاثیر کاهش سطوح آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین و افزایش آنتی اکسیدان BHT را در بهبود تغییرات ناشی از مصرف آنتی بیوتیک در شاخص های مورد بررسی نشان داد.
- Abstract
- Due to the widespread use of antibiotics in aquaculture and on the other hand the lack of awareness of fish farmers to the disadvantages of the administration of antibacterial agents, the study of the effects of antibiotics on fish bioassays is necessary. In this study the role of Oxytetracycline as an antibiotic on blood indexes, serum enzymes activity and hepatic enzymes which are effective in antioxidant defense was investigated. Besides the impact of BHT as an antioxidant on the improvement of the effects of antibiotics on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) infected by Aeromonas hydrophila bacteria was conducted. This study was conducted on 120 rainbow trout fish with approximate weight of 175/92 ±30 g in four treatments and three replicates. The experiment duration was 61 days. As a result of Oxytetracycline antibiotic application in the diet, the group under the treatment showed changes in the above mentioned indexes compared to the group of fish infected with A. hydrophila which didn’t receive any antibiotic. The significant changes only observed in SOD index. BHT antioxidant was applied with two concentrations: 0.5 and 0.8 percentages. After antibiotic treatment was over antioxidant administration still continued. Mean levels for WBC, SGOT, SGPT, ALP, SOD, CAT and GPx indexes in both antioxidant concentrations were lower than the control group. However, HCT mean level for 0.5 and Hb and RBC means in 0.5 and 0.8 % BHT antioxidant were approximately equal to normal level in control group. Additionally mean levels for HCT in 0.8%, MDA in 0.5 and 0.8% were higher than normal levels. These results show the effect of decrease and increase of Oxytetracycline antibiotic and BHT antioxidant levels in fish body, respectively, on the improvement of the indicators reviewed.