عنوان پایان‌نامه

مطالعه اثر ضد میکروبی فیلمهای تهیه شده از کیتوزان و جدایه پروتئین آب پنیر حاوی اسانس سیر و انساس سیر نانوانکپسوله بر برخی باکتریهای بیماریزا




    رشته تحصیلی
    دامپزشکی
    مقطع تحصیلی
    دکتری عمومی
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 3535;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 64867;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 3535
    تاریخ دفاع
    ۳۰ شهریور ۱۳۹۳

    در این مطالعه فعالیت ضد میکروبی فیلم های کیتوزان و جدایه آب پنیر حاوی اسانس سیر با غلظت های 4-1 % و اسانس سیر نانوکپسوله با غلظت های 4-1 % بر روی برخی باکتری های بیماری زای غذازاد نظیر لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سرئوس، استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلای مورد بررسی قرار گرفت. فیلم های کیتوزان وجدایه آب پنیر حاوی اسانس سیر معمولی و اسانس سیر نانوکپسوله با غلظت های مختلف به صورت دیسک های مدور بر روی محیط کشت باکتریایی قرار داده شدند. فیلم های کیتوزان وجدایه آب پنیر حاوی اسانس سیر معمولی با غلظت 3% رشد کلیه باکتری های مورد آزمایش را مهار کرده است درحالیکه فیلم های کیتوزان وجدایه آب پنیر حاوی اسانس سیر نانوکپسوله با غلظت 4% رشد میکروارگانیسم های مربوطه را مهار نکرده است. استفاده از اسانس بالای 3% اثرات ضد میکروبی چشمگیری را نشان داد. نتایج مطالعه ما نشان داد که فیلم های کیتوزان وجدایه آب پنیر حاوی اسانس سیر، اثرات خوبی را در بسته بندی برخی مواد غذایی ارزشمند دارند.
    Abstract
    In this study the antimicrobial activity of chitosan and whey protein isolate films containing 1–4% (v ? v) free garlic essential oil (EO) and 1–4% (v ? w) nanoencapsulated garlic essential oil on some food-borne pathogenic bacteria (Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus and Escherichia coli) was investigated. Circular discs of chitosan and WPI films containing different concentration of garlic essential oil and nanoencapsulated garlic essential oil, were placed on bacterial lawn. Chitosan and WPI films incorporated with 3% (v ? v) of free garlic EO inhibited the growth of all tested pathogenic bacteria wherase these films containing 4% of nanoencapsulated garlic essential oil (w/v) did not inhibited the growth of microorganisms . Incorporation of the EO at higher than 3% (v ?v) showed significant antimicrobial effects (P < 0.05). These results showed that Chitosan or WPI films containing garlic EO have good effects for packaging some valuable foods.