بهبود روش‌های ترمیم نخاع با استفاده از میدان مغناطیسی ایستا (SMF)

۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۳:۲۸ کد : ۷۴۹۱ اخبار
با ارائه میدان مغناطیسی ایستا (SMF) به‌عنوان روش درمانی غیرتهاجمی روش‌های ترمیم نخاع با حداقل عوارض جانبی بهبود یافت.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه تهران، میدان مغناطیسی ایستا (SMF) به‌عنوان روش درمانی غیرتهاجمی، ارزان و از راه دور در ترمیم نخاع توسط محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران ارائه شد.
مطالعات محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران اثربخشی میدان مغناطیسی ایستا بر ریخت‌شناسی، جهت‌گیری و مهاجرت نورون‌ها و سایر سلول‌های نخاعی، همچنین توانایی رویکرد مطرح را در درمان بر پایه مغناطیس در موارد آسیب نخاعی نشان داد.
هدف اصلی تحقیقات بیوفیزیکی در سطوح سلولی و مولکولی در حیطه آسیب‌های نخاعی، بهبود روش‌های ترمیم نخاع با حداقل عوارض جانبی است.
در مدل ارائه شده که به‌منظور تقلید شرایط ایجاد شده در اثر آسیب مکانیکی بر نخاع طراحی شده است، رفتار سلول‌ها در محیط کشت به‌صورت لحظه‌به‌لحظه رصد و ثبت شد و تأثیر میدان مغناطیسی ایستا ۳۰۰-۱۰ میلی‌تسلا بر شکل، ریخت، فعالیت و مهاجرت سلول‌ها در ناحیه آسیب با استفاده از نرم‌افزارهای پردازش تصویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
فعالیت، رشد، مهاجرت و ریخت انواع مختلف سلول‌ها به‌ویژه نورون‌ها و آستروسیت‌ها در محیط کشت در تأثیر از میدان مغناطیسی ایستا به‌طور قابل ملاحظه‌ای تغییر کرد و استفاده از میدان باعث افزایش سرعت ترمیم و کاهش فاصله بین اکسپلانت‌های به‌دست آمده از نخاع شد. همچنین سلول‌ها در جهت اعمال میدان مغناطیسی امتداد یافته و سرعت رشد و مهاجرت آن‌ها تغییر یافت.
این یافته‌ها نتیجه تحقیقات انجام شده در پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد بیوفیزیک با عنوان تأثیر میدان مغناطیسی ثابت بر ترمیم در کشت سلولی نخاع rat، مدلی از نخاع قطع شده است که توسط مطهره اقاملائی و به راهنمایی دکتر حمید مباشری انجام شده است.